Gå till innehåll

Årets Skåning Peder Fredricson får sitt porträtt på Malmö Airport

2021-11-24, kl. 14:41

Årets skåning, som utses av Kvällspostens läsare, är 2021 ryttaren, Peder Fredricson. Idag var han på plats på Malmö Airport tillsammans med flygplatschefen Karin Öhrström för att avtäcka sitt porträtt i galleriet Welcome to my hometown.

Peder Fredricson Arets Skaning

Utmärkelsen Årets skåning har delats ut sedan 1967. Sedan många år tillbaka är det Kvällsposten och Skåneländska flaggans dag som nominerar ett antal kandidater som tidningens läsare får rösta bland.

Peder Fredricson är vår mest meriterande ryttare genom tiderna och har vunnit ett otaligt antal guld-, silver- och bronsmedaljer från så väl olympiska spelen som VM och EM. Peder blev år 2021 rankad som nummer ett i världen i banhoppning och samma år fick han även utmärkelsen Årets ryttare av Internationella ridsportförbundet. Peder är född i Södertälje men numera är han verksam och bor på Österlen i Skåne. 

– Den som väljs till Årets skåning är en person som gjort god PR för Skåne, har en stark folklig förankring och som når ut till en bred allmänhet. Jag är därför mycket glad att Peder Fredricson blir en av alla skåningar som hälsar våra resenärer välkomna till Skåne och Malmö Airport. Han är en mycket värdig vinnare av Årets skåning och deltagare i vårt galleri Welcome to my hometown, säger Karin Öhrström, flygplatschef på Malmö Airport.

–  Det är fantastiskt att bli Årets skåning, jag har sett vilka som vunnit tidigare och jag är i gott sällskap. Väldigt hedrande, säger Peder Fredricson.

Här kan du besöka galleriet online.