Gå till innehåll

Antalet resenärer på Malmö Airport fortsätter att öka

2012-11-07, kl. 09:00

Ackumulerat för perioden januari till oktober har antalet inrikes resenärer ökat med en procent till 996 000 resenärer. Under samma period har antalet utrikesresenärer ökat med tjugofem procent till 798 000 resenärer. Drygt 1,8 miljoner resenärer har rest från eller ankommit till flygplatsen hittills i år vilket är en ökning med elva procent jämfört med samma period förra året.

Under oktober reste 191 000 resenärer till eller från Malmö Airport. Det motsvarar en ökning med fem procent jämfört med samma månad 2011. Antalet inrikes resenärer minskade med två procent medan utrikes resenärer ökade med sjutton procent.

Ackumulerat för perioden januari till oktober har antalet inrikes resenärer ökat med en procent till 996 000 resenärer. Under samma period har antalet utrikesresenärer ökat med tjugofem procent till 798 000 resenärer. Drygt 1,8 miljoner resenärer har rest från eller ankommit till flygplatsen hittills i år vilket är en ökning med elva procent jämfört med samma period förra året.

- De senaste åren har passagerarutvecklingen gått kraftigt uppåt, mycket på grund av vårt stadigt växande utbud av flygbolag, researrangörer och utrikesdestinationer. Vi fortsätter att satsa och investera för att skapa en attraktiv och modern flygplats, det senaste exemplet är den Airport Fashion butik vi just öppnat på flygplatsen. Vi fokuserar på att erbjuda en bättre upplevelse för våra resenärer, säger Peter Weinhandl, flygplatsdirektör på Malmö Airport.

Antalet landningar i linjefart och charter ökade med två procent i oktober jämfört med samma månad föregående år.

Trafikstatistiken för Malmö Airport och Swedavias övriga flygplatser finns på www.swedavia.se under Trafikstatistik.

 För ytterligare kommentarer kontakta Peter Weinhandl på telefon 010-10 945 05