Gå till innehåll

Fortsatt ökning av trafiken på Malmö Airport

2011-12-07, kl. 09:00

Andelen passagerare som reste till och från Malmö Airport i november 2011 ökade med tjugo procent jämfört med samma period förra året. Inrikestrafiken ökade med sexton procent medan utrikestrafiken ökade med trettiotvå procent.

Antalet resenärer hittills under 2011 uppgår till 1 791 333. Det är en ökning med tjugotvå procent jämfört samma period förra året. Antalet landningar i linjefart och charter ökade med tolv procent i november jämfört med samma månad föregående år.

 -Vi ser en fortsatt tillväxt på samtliga trafikslag dvs det går bra för såväl inrikes-, utrikes-, och chartertrafiken, säger Peter Weinhandl, flygplatsdirektör på Malmö Airport. Ryanairs satsning på Malmö fortsätter, i veckan som gick introducerade Ryanair sin femte destination från flygplatsen, till Pisa. Till våren 2012 kommer våra resenärer att kunna välja att flyga med Ryanair till London, Alicante, Malaga, Pisa eller Wroclaw, fortsätter Peter Weinhandl.

Den nya linjen till Pisa med Ryanair startar den 26 mars 2012 och kommer att trafikeras två gånger i veckan på måndagar och fredagar. 

Statistiken omfattar jämförelser med föregående år. Utförligare trafikstatistik finns på www.swedavia.se under Press och Trafikstatistik.

För ytterligare information, kontakta:

Peter Weinhandl,
flygplatsdirektör Malmö Airport
Tfn: 040 613 12 00