Gå till innehåll

Ny taxitjänst börjar trafikera Arlanda

2017-06-21, kl. 14:00

I sommar välkomnar Swedavia taxitjänsten Appride att trafikera Stockholm Arlanda Airport. Appride är en tjänst med ett annat affärsupplägg än traditionell taxiverksamhet. Skillnaden är sättet att beställa och betala tjänsten där själva resan bokas via en app där också all betalning sker.

- Det här är en tjänst som våra resenärer efterfrågar. Tjänsten är etablerad i många länder, våra utländska resenärer är vana att beställa taxi på det här sättet och då känns det bra att kunna erbjuda ytterligare en taxiprodukt, säger Magnus Ros, Chef Commercial Services, Swedavia.

Swedavia har en positiv inställning till all teknikutveckling som förbättrar konkurrens och kundservice. Denna innovation ger alla aktörer likvärdiga möjligheter att hämta egna kunder, oavsett om de är Appride, limousinebolag, taxiväxel eller enskilda åkare. Samtliga taxibolag omfattas av samma miljökrav. 

Det finns idag en rad olika alternativa sätt för resenärerna att ta sig till och från Swedavias flygplatser. Utöver taxiverksamhet finns bland annat hyrbil, busshuttle (samåkningstjänst genom förbeställning) och car sharing. Swedavia strävar alltid efter att ge resenärerna bra valmöjligheter, att skapa ordning i trafiken på flygplatserna samt att bidra till en god konkurrens på lika villkor för de aktörer som finns på flygplatserna.

- Att vi nu kan erbjuda Appride i trafiken på Stockholm Arlanda Airport skapar en likabehandling inom taxiprodukterna som är bra för både resenärerna och för taxibranschen, säger Magnus Ros.

Med start i sommar kommer tjänsten att finnas tillgänglig på Stockholm Arlanda Airport, för att senare även introduceras på några av Swedavias övriga flygplatser.


För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00.