Gå till innehåll

TUI satsar på inrikes flygtrafik och lanserar nya direktlinjer till Sälen

2020-10-21, kl. 13:27

En av Sveriges största researrangörer TUI utvecklar sitt utbud på Swedavias flygplatser Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter och Malmö Airport och lanserar nya direktlinjer till Scandinavian Mountains Airport i Sälenfjällen inför vintersäsongen.

Under rådande situation väljer många att semestra på hemmaplan. TUI inleder en långsiktig satsning på att bredda sitt utbud från sol och bad till att inkludera skidresor till de svenska fjällen. I samarbete med Scandinavian Mountains Airport öppnar researrangören sex nya flyglinjer inom Sverige till Sälen med start i december.

De nya flyglinjerna kommer att gå från Stockholm, Göteborg och Malmö på torsdagar och söndagar mellan december och mars, på utvalda datum från Norrköping, Ängelholm-Helsingborg och Växjö.

- Det är oerhört glädjande att TUI väljer att satsa på inrikesmarknaden med nya direktlinjer till Sälen och under en utmanande tid ser nya möjligheter, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad och Kommersiell utveckling på Swedavia.

- Hälsa och säkerhet är vår högsta prioritet och utöver Folkhälsomyndighetens rekommendationer följer vi ett internationellt regelverk inom flygbranschen. Vi har infört en rekommendation om munskydd och andra omfattande åtgärder för att skapa en trygg miljö för resenärer såväl som medarbetare på alla våra flygplatser, fortsätter Charlotte Ljunggren.

- Skidresor är något vi länge tittat på att lansera, nu såg vi en möjlighet. Vi hoppas att många av våra kunder uppskattar möjligheten att enkelt kunna flyga direkt med oss till en av de mest populära skidorterna i Sverige. Sälen erbjuder aktiviteter i frisk fjälluft, jag tror många längtar efter det, säger Tommy Serban, kommersiell chef på TUI.

För att säkerställa trygghet på flygresan erbjuder TUI incheckning online när det är möjligt. De har också vidtagit andra noggranna åtgärder såsom djuprengörning av flyg mellan avgångar och planen är utrustade med s.k. HEPA-filter som renar luften enligt sjukhusstandard.

TUI är ensamma om att trafikera sträckorna från Arlanda, Landvetter och Malmö till Scandinavian Mountains Airport. För aktuell flygtrafik från Swedavias flygplatser och mer information om de åtgärder som vidtas för ett tryggt resande hänvisar vi till swedavia.se.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av Swedavias tio flygplatser ska år 2020 ha noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.