Gå till innehåll

Nytt hotell byggs vid Åre Östersund Airport

2014-01-23, kl. 10:00

I mars 2014 påbörjas bygget av ett nytt hotell på Frösön, Östersund med drygt 200 rum varav 10 sviter. Detta blir nästa steg i utvecklingen av Frösö Park-området, där invigningen i november 2013 av den nya evenemangs- mötes- och mässarenan var startskottet.

Hotellet uppförs mitt emot terminalen för Åre Östersund Airport och blir det första nya hotell som byggs i Östersund på över 20 år.

Den nya hotelldelen sammanlänkas med den med den tidigare Mässen (militärrestaurang från tiden som Jämtlands flygflottilj) i en spännande form. Där kommer väl tilltagna utrymmen för konferens, restaurang samt SPA/relax och gym att inrymmas. Totalt kommer hotellet att omfatta mer än 12 000 kvm.

Invigning av hotellet beräknas ske under våren 2015.

- Nu får Frösön och Östersund äntligen ett nytt hotell med ett fantastiskt läge invid flygplatsen med utsikt över Storsjön, Oviksfjällen och Åreskutan. Utsikten från rummen på de övre planen av hotellet kommer att bli magisk, säger Marcus Lundberg, VD på Frösö Park Fastighets AB.

Det är fantastiskt roligt med den satsning som Frösö Park gör på flygplatsområdet och vi ser fram emot kommande samarbeten för att knyta ihop området med flygplatsen på bästa sätt. Flygplatsen är ett viktigt kommunikationsnav i regionen och med Frösö Parks nya hotell och mötesmöjligheter så kan vi erbjuda våra resande en otroligt lättillgänglig och vacker miljö för både hotellboende och möten, säger Susanne Norman, flygplatschef Åre Östersund Airport.

Hotellet placeras även i direkt anslutning till den nya evenemangs-, mötes- och mässarenan som invigdes med Guldgalan och 1 500 galamiddagsgäster den 14 november 2013.

Frösö Park Fastighets AB har anlitat Attacus Bygg AB för uppdraget att bygga hotellet.

Kontaktperson:

Marcus Lundberg, VD Frösö Park Fastighets AB 070-683 30 15

Susanne Norman, flygplatschef och direktör regionala flygplatser, 070-689 30 09


Bifogat finns illustrationer på hotellet interiört och exteriört samt en områdesbild i jpeg-format.

Kort om Frösö Park

Frösö Park är en modern företagspark vid Åre Östersund Airport. Området omfattar ett 80-tal byggnader med en total lokalyta om 72 000 kvm och är naturskönt beläget i södersluttning mot Storsjön med utsikt över Oviksfjällen och Åreskutan. Frösö Park var fram till 2005 Jämtlands flygflottilj.  I november 2013 invigdes Östersunds nya stora mötesplats för mässor, kongresser, konserter, event mm. Med bil tar det 10 min till centrala Östersund.

http://www.froso-park.se/

Kort om Åre Östersund Airport

Åre Östersund Airport ligger på Frösön, 1,1 mil väster om Östersund, 9,4 mil öster om Åre och cirka 13 mil norr om Vemdalen. Idag passerar cirka 378 000 resenärer flygplatsen varje år. Flygverksamheten på Åre Östersund Airport startade 1926 och var då flygvapnets fjärde flygkår, men det var inte förrän år 1958 som flygplatsen öppnade för reguljär och civil flygtrafik. Idag jobbar 100 personer på flygplatsen och är den sjunde största inom Swedavias regi.