Incheckning

Checka in på flygplatsen

För att få tillträde till flygplanet måste du som resenär vara incheckad och ha ett boardingkort även om du endast reser med handbagage.

Du kan checka in via mobil eller dator, i en incheckningsautomat eller vid en incheckningsdisk. Tänk på att när du checkar in via mobil eller dator och även vill checka in bagage, behöver du skriva ut bagagetaggar i en incheckningsautomat på flygplatsen.

Hur lång tid i förväg behöver du checka in?

Flygbolagen har olika rekommendationer för när du behöver checka in. Kontakta därför ditt flygbolag om vad som gäller för just din resa.

Här finns alla flygbolag på Åre Östersund Airport.

Id-kort eller pass

Tänk också på att du måste vara beredd på att legitimera dig så ta med id-kort eller pass, beroende på vart du ska resa.

Steg för steg – incheckningsautomat

Ange bokningsreferens via touchskärmen och följ anvisningarna.

Boardingkort och bagagetagg/bagagetaggar skrivs ut när du är klar.

Fäst bagagetagg/bagagetaggar på samtligt bagage. Fäst taggen runt handtaget på väskan med streckkoden utåt. Glöm inte att spara bagagekvittot.

Lämna ditt bagage i Bagdrop-disken. Skanna bagagetaggen och följ instruktionerna på skärmen.När incheckningen är klar åker bagaget iväg på bandet och du får en bekräftelse på skärmen.

Self Service Bagdrop

Med Self Service Bagdrop checkar du enkelt och smidigt själv in ditt bagage.

Så här gör du:

  1. Placera väskan på bandet (en väska åt gången).
  2. Följ instruktionerna på skärmen. Börja med att scanna bagagetaggen.
  3. Väskan åker iväg på bandet.
  4. När inlämning av väskan är klar visas en bekräftelse på skärmen.
  5. Nu är du klar att gå till säkerhetskontrollen.

Om du reser med specialbagage, som till exempel golfutrustning, skidor eller barnvagn, kontakta personal då specialbagage inte kan checkas in via Self Service Bagdrop.