Gå till innehåll

Premiär för direktlinje till Östersund från Bristol med easyJet

2018-12-16, kl. 20:27

Idag gick premiärturen för easyJets tredje direktlinje från Åre Östersund Airport. Det europeiska flygbolaget erbjuder nu även en smidig förbindelse från Bristol i sydvästra England direkt till hjärtat av Jämtland.

Idag gick premiärturen för easyJets tredje direktlinje från Åre Östersund Airport. Det europeiska flygbolaget erbjuder nu även en smidig förbindelse från Bristol i sydvästra England direkt till hjärtat av Jämtland.

Jämtland Härjedalen med genuina naturupplevelser och vintersportaktiviteter blir nu ännu mer tillgängligt för britter. Vinterdestinationen nås nu med easyJet från Bristol Airport på söndagar till och med 24 mars 2019. Sedan tidigare erbjuder easyJet två direktlinjer från London Gatwick samt Köpenhamn Kastrup till Åre Östersund.

– Vi är glada och stolta över att easyJet väljer att utöka med ytterligare en linje till Åre Östersund, vilket är ett positivt kvitto för flygplatsen och alla inblandade i besöksnäringen. Vintersäsongen 2017/2018 hade vi en ökning på hela 89 procent inkommande resenärer från England till vår flygplats, i jämförelse med säsongen innan, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

– Vi är mycket glada över att starta linjen mellan Bristol och Åre Östersund. Vi är övertygade om att våra resenärer, framförallt skidentusiaster, från Bristol kommer att glädjas över den nya destinationen. Vi hoppas även att de resenärer som flyger till Bristol kan njuta av sydvästra England och allt regionen har att erbjuda, säger William Vet, Country Manager Benelux och Skandinavien på easyJet.

För de semestersugna jämtlänningar som vill besöka Bristol i sydvästra England har staden mycket historia och har de senaste åren även växt fram som en hot spot för kultur och kreativitet. Från Bristol är det enkelt att resa vidare till den klassiska grannstaden Bath, Cornwalls stränder, Devons gröna landskap eller till södra Wales.

Den nya flyglinjen mellan Bristol och Åre Östersund flygs på 2 timmar och 40 minuter och trafikeras av flygplanstypen Airbus A320. easyJets flygplansflotta bestående av Airbus A319 och A320 är bland de yngsta i världen. För att fortsätta minska utsläppen satsar easyJet på ny teknik och nya flygplan. De fasar in den nya generationens flygplan Airbus A320neo och A321neo, som är upp till 15 procent mer bränsleeffektiva. Sedan år 2000 har easyJet minskat sina koldioxidutsläpp per resenär och kilometer med över 32 procent. Flygbolagets mål är en minskning med 10 procent från år 2016 fram till år 2022, vilket skulle vara en förbättring på 38 procent från år 2000. Den svenska flygbranschen har som mål att det svenska inrikesflyget ska vara helt fossilfritt år 2030 och utrikesflyget år 2045.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se