Gå till innehåll

Shoppingen lyfter på Swedavias flygplatser

2012-07-09, kl. 10:00

Swedavia förlänger och utökar samarbetet med The Nuance Group som driver butiker på merparten av Swedavias flygplatser. Som en del av satsningen implementeras ett nytt taxfreekoncept som innebär ett utökat utbud och en bättre shoppingupplevelse för resenärerna. Avtalet med The Nuance Group förlängs till 2018.


Swedavia satsar på att ge resenärerna en förbättrad shoppingupplevelse och förlänger samarbetsavtalet med The Nuance Group som driver och utvecklar butiker i flygplatsmiljö. De närmaste tolv månaderna kommer tio taxfree- och andra butiker på Swedavias flygplatser att få nytt utseende och ett uppgraderat utbud. Ett nytt taxfree-koncept särskilt anpassat till den skandinaviska marknaden är framtaget av The Nuance Group.

- Butikssatsningen är ett led i att skapa inspirerande flygplatser med ett kommersiellt utbud utformat för våra resenärer. Shoppingupplevelsen på våra flygplatser kommer att förbättras och totalt handlar det om butiksytor på 3 000 kvadratmeter. Till att börja med inviger vi den 16 juli en helt ny walk through taxfreebutik i utrikesterminalen på Göteborg Landvetter Airport. Stora förbättringar planeras också på Stockholm Arlanda Airport terminal 2, 4 och 5, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

Det förlängda avtalet innebär att The Nuance Group kommer att driva och utveckla butiker på följande av Swedavias flygplatser: Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport, Malmö Airport, Bromma Stockholm Airport, Visby Airport, Umeå Airport, Luleå Airport och Åre Östersund Airport.

Avtalet med The Nuance Group förlängs till 2018.

För mer information kontakta:
Pressavdelningen på Swedavia, 010-10 90 100 alternativt press@swedavia.se

Minna Levanto, Head of Corporate Communications, The Nuance Group
Tel +41 43 260 3972 alt. mlevanto@thenuancegroup.com
För mer information: www.thenuancegroup.com