Gå till innehåll

Nypremiär för Vings charterflyg till Rhodos från Åre Östersund Airport

2022-10-06, kl. 14:00

Direktcharter till Grekland har länge varit efterfrågat. Efter tolv år blir det återigen verklighet nästa sommar för jämtländska semesterresenärer. Den 3 maj 2023 erbjuder Ving återigen Rhodos från Åre Östersund Airport.

Båtar i vattnet på Rhodos

Senast Ving erbjöd resor från Åre Östersund Airport var 2019, då till Mallorca och Antalya. Till Rhodos har Ving däremot inte flugit sedan september 2010. Men nu kommer resenärer från Östersund med omnejd återigen ha möjlighet att flyga direkt till Grekland. Flygningen sker med det egna flygbolaget Sunclass Airlines.

Att Ving åter satsar på direktflyg till Grekland är ett populärt tillskott för Åre Östersund Airport.

- Det är väldigt roligt att efterfrågan på resor ökar och att Ving satsar på att stärka utbudet av eftertraktade resmål från vår flygplats och återlanserar populära Grekland. Att erbjuda våra resenärer att resa utomlands med direktflyg är viktigt för regionen och jag hoppas man tar tillfället i akt att uppleva ett smidigt resande till värmen, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Swedavia Åre Östersund Airport.

- Det gläder oss att vi efter fyra år återigen har möjlighet att erbjuda jämtlänningar resor till sol och bad. Den här gången till Rhodos, som inte har funnits i vårt utbud från Östersund på över ett decennium. Vi vet hur uppskattad vår direktcharter är från regionalflygplatserna och att vi nu kan presentera denna nygamla destination känns väldigt roligt, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Rhodos är en av Greklands mest älskade semesteröar, med långa fina naturstränder och fler soldagar än andra grekiska öar. På ön kan Ving erbjuda tio resmål, spännande utflykter och ett varierat hotellutbud, till exempel ett av Vings mest populära familjehotell Sunwing Kallithea och för vuxna som reser utan barn finns Sunprime Miramare Beach.

Men det är inte bara nästa sommar som Ving kan erbjuda direktflyg till populära sol- och baddestinationer. I vinter flyger Ving direkt till Gran Canaria från Östersund, med start den 14 november och därefter varje måndag till och med den 12 december 2022.

Vings avgång till Rhodos från Åre Östersund Airport går av stapeln den 3 maj 2023.