Destination:

Köpenhamn

Lokal
temperatur

Lokal
tid

07:44

Köpenhamn

Köpenhamn har något för alla. Här finner du en häftig blandning av gastronomi i världsklass, vacker arkitektur, prisbelönta designers, rena hamnbad, den unika fristaden Christiania och världens äldsta monarki. Köpenhamn är en relativt kompakt storstad, men ändå en stad i världsklass som älskas och rankas mycket högt av ledande resemagasin och livsstilstidskrifter. Den har titulerats en av de bästa städerna att leva i flera gånger, och det var den första staden i världen som namngavs "cykelstaden" av den International Cycling Union – en titel som de flera hundra cykelkörfälten vittnar om. Omgiven av historiska byggnader, smala svängda gator, pulserande shopping och ett händelserikt nattliv är det lätt att känna sig hemma i den danska huvudstaden.

Hitta resa

Köpenhamn
Reseguiden logo
Danskt Arkitektur Center
Strandgade 27B, Köpenhamn

Dansk Arkitektur Center (DAC) är Danmarks ledande mässplats för ny arkitektur och stadsutveckling och ligger i en gammal lagerlokal vid vattnet. DAC erbjuder varierande utställningar, föredrag, debatter och kulturevenemang. Njut av en lunch i kaféet och besök bokhandeln med det allra finaste urvalet av böcker om arkitektur och design.

Statens Museum for Kunst (Nationalgalleriet)
Sølvgade 48-50, Köpenhamn

Statens Museum för Kunst, det danska nationalgalleriet, är den enda plats i Danmark, som har 700 år av västerländsk konst-och kulturhistoria under ett tak. Följaktligen innebär ett besök på museet ett konstnärligt möte mellan klassisk, modern och samtida konst, precis som museibyggnaden i sig är en blandning av nytt och gammalt. Förutom den permanenta utställningen är museet också högst kapabelt att leverera tillfälliga utställningar av internationell kvalitet och stil.

Peder Oxe
Gråbrødretorv 11, Köpenhamn

Restaurang Peder Oxe är en av Köpenhamns äldsta restauranger, de öppnade 1978 på den historiska Gråbrødretorv. I restaurangen står de leende värdinnorna redo att visa gästerna till bords i den vackra lokalen. Peder Oxe fokuserar på att servera mat som är lagad på de finaste råvaror och som följer årstidernas växlingar, för att ge gästerna en unik matupplevelse utöver det vanliga. Till frukost rekommenderar vi att testa den danska specialiteten smørrebrød.

Höst
Nørre Farimagsgade 41, Köpenhamn

Höst är en mysig och rustik restaurang som specialiserar sig på skandinavisk mat, så om detta är något du är sugen på, behöver du inte leta längre. De fasta menyförslagen rekommenderas varmt av stamkunderna då de ofta innehåller överraskningsrätter i mellan de olika fasta rätterna. Portionerna är små, men deras generositet med sina överraskningar kommer att kompensera upp för den blygsamma storleken.

Field’s
Arne Jacobsens Allé 12, Köpenhamn

Fields är Danmarks största shoppingcenter med ett bra läge. Där hittar du allt under samma tak. Den perfekta destinationen för shopping och fritid där man kan shoppa, äta och umgås.

Wood Wood
Grønnegade 1, Köpenhamn

Funderar du på att handla danskt mode för en högre prisklass besök då Wood Wood - ett danskt märke som tillverkar kläder och accessoarer. Butiken har också några varumärken från USA och Japan.

Flygplats
Lufthavnsboulevarden 6, Kastrup

Köpenhamn har det kortaste avståndet i Europa när det kommer till avståndet mellan flyplats och centrum. Det tar bara 12 minuter med tåg från flygplatsen till centralstationen i stadens centrum bredvid Tivoli. Tågen går var 10:e minut. Tågstationen ligger i terminal 3 och tunnelbanestationen är precis ovanför det. Biljetter kan köpas direkt i Terminal 3 från maskinerna från DSB biljettförsäljnings disk.

Kollektivtrafik

Köpenhamns Metro, som har rankats som den bästa i världen under flera år i rad, går mellan flygplatsen och stadens centrum - till nytta för både turister och lokalbefolkning. Det tar bara 15 minuter att ta sig från flygplatsen till Kongens Nytorv i hjärtat av Köpenhamn, men du kan också kliva av vid Christianshavn eller Nørreport eller fortsätta till slutet av raden vid Vanløse. S-tåg För att komma ut till många spännande attraktioner och evenemang i regionen kring Köpenhamn kan du åka regionaltåg, även kallat S-tåg. www.dsb.dk Bussarna är effektiva och bra och har samma prissättning som S-tågen och metro. www.moviatrafik.dk

Arrival Guides Logo