Destination:

Oslo

Oslo

Oslo är en av de rikaste städerna i Europa tack vare Norges blomstrande oljeindustri. Detta syns på de glastäckta skyskraporna, den nya tunnelbanan och naturligtvis en mängd trendiga restauranger, barer och butiker. Denna vackra stad som ständigt växer och utvecklas är belägen vid Oslofjorden.

Hitta resa

Oslo
Reseguiden logo
Øvrevoll Galopp

Övrevoll är den enda galoppbanan i Norge och är beläget i vackra omgivningar i Bærum, bara 15 minuter från centrala Oslo. Norsk Derby Söndag, 26 Augusti kl 12:30 hålls Scandic Norsk Derby 2012. Detta är den största höjdpunkten, där tusentals festligt klädda människor kommer att hitta sin väg till galoppbanan. Restauranger På Øvrevoll har Sherry Hill Café öppet varje dag, året runt. Här kan de glada gästerna spela på landets andra banor varje dag. Caféet drivs av en stor skara som gör bra hemlagad mat, förutom kaffe, bullar och kakor. Dagens middag serveras varje dag från 15.00 På tävlingsdagen, serverar restaurangen i huvudläktaren à la carte-meny. Det finns uteservering på båda restaurangerna.

Adress
Vollsveien 132
Nationalgalleriet

Norges största samling av skulpturer, konstverk och målningar, inklusive verk av Norges egen Edvard Munch.

Adress
Universitetsgatan 13
Stortorvets Gjæstgiveri

Mitt i centrum ligger en av Oslos äldsta byggnader där människor har samlats sedan början av 1700-talet. Här kan du äta, dricka och njuta av historiska omgivningar, oavsett om du är själv eller vill ta med upp till 300 av dina vänner och kollegor. Vänliga servitörer och kockar är inriktade på kvalitet och spännande smakupplevelser.

Adress
Grensen 1, Oslo
Brasserie Sanguine

Operahuset har cirka 1 100 rum och mitt i foajén ligger Brasserie Sanguine. Hela Operahuset är klätt med vit marmor, så om du väljer att sitta på uteserveringen rekommenderas solglasögon. Du kan komma på dagtid och ta en kaffe ute i solen eller kombinera en storslagen måltid på kvällen med en operaföreställning.

Adress
Kirsten Flagstads pl. 1, Oslo
Söndagsmarknad på Blå

Söndagsmarknad på Blå är öppen varje söndag mellan 12.00-17.00. Det här är ett trevligt ställe att promenera runt i och upptäcka det breda utbudet av designers och konsthantverkare både inomhus och utomhus. Marknaden har också en del second hand-säljare som erbjuder kläder och skor till vrakpriser.

Adress
Brenneriveien 9, Oslo
Paleet

Paleet ligger på huvudgatan Karl Johan och är ett elegant varuhus med mer än 30 förnäma butiker, de flesta av dem designbutiker. Oslos största bokhandel Tanum ligger inne i Paleet samt några intressanta konstsamlingar.

Adress
Karl Johans gate 37-43, Oslo

Gardermoen Flygplats

Oslos huvudflygplats Gardermoen ligger 50 kilometer norr om huvudstaden. Flygbussar och höghastighetståg avgår regelbundet till centrala Oslo. En enkelresa kostar NOK 160 med buss, NOK 260 tur och retur. Taxibilar och hyrbilsföretag finns representerade på flygplatsen. Avis +47 67 25 55 10 Europcar +47 64 81 05 60 Oslo Taxi +47 02323

Adress
Gardermoen Flygplats, Oslo

Sandefjord Flygplats Torp

Lågprisflyg flyger till Sandefjord Flygplats Torp i Sandefjord, cirka 120 kilometer sydväst om Oslo. En bussresa med Torp-Ekspressen till Oslos bussterminal kostar cirka NOK 240 (NOK 420 tur och retur). NSB har en ny tågstation som heter Sandefjord Lufthavn Torp, och ligger mellan Stokke och Sandefjord. Det går en buss mellan flygplatsen och tågstationen. Taxibilar och hyrbilsföretag finns på flygplatsen. Avis + 47 33 46 95 50 Europcar + 47 33 46 42 00 Vestfold Taxisentral + 47 33 42 02 00 Tønsberg Taxi + 47 33 30 11 11

Adress
Sandefjord Flygplats, Oslo