Gå till innehåll

Ny direktlinje med Laudamotion till Wien

2019-03-20, kl. 13:26

På ettårsdagen efter etableringen på Göteborg Landvetter Airport lanserar nu Laudamotion en direktlinje till Wien. Det österrikiska flygbolaget ingår i Ryanair Group och är döpt efter grundaren och F1-föraren Niki Lauda. Den nya direktlinjen lanseras lagom till trafikstarten i april för linjen till Stuttgart från Göteborg. Direktlinjen till Wien startar den 27 oktober och det blir två avgångar i veckan.

En häst på en av Wiens gator

Varje år flyger cirka 25 000 resenärer direkt från Göteborg till Wien och detta blir den andra direktlinjen mellan de två städerna. Fördelningen mellan svenska och österrikiska resenärer mellan Göteborg och Wien är jämn, och Laudamotion svarar nu på den efterfrågan som finns på ytterligare direkttrafik. De senaste tre åren har antalet resenärer mer än fördubblats mellan Göteborg och Wien.

– Det är mycket glädjande att vi får ytterligare en direktlinje till Wien. Det är en av de mest eftertraktade destinationerna för resenärer i vår region. Vi ser en stor efterfrågan från både privatresenärer och regionens näringsliv som har flera gemensamma nämnare med Österrike. Både Wien och Göteborg är också populära weekend-destinationer så vi hoppas på många nya besökare i båda städerna”, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Laudamotion startar direktlinjen den 27 oktober 2019 med avgångar på torsdagar och söndagar till Wien. Flygplanstypen är en Airbus A320 med 180 säten.

Läs mer om Wien här.