Gå till innehåll

Premiär för ny busslinje till Göteborg Landvetter Airport

2017-11-28, kl. 11:29

Från och med den 10 december 2017 kommer den nya busslinjen 612 att trafikera Göteborg Landvetter Airport. Västtrafiks nya busslinje kommer att köra mellan Landvetter resecentrum och Göteborg Landvetter Airport med avgångar varje kvart under högtrafik

Nu skapas nya och bättre möjligheter för både personal och resenärer att åka kollektivt till och från Göteborg Landvetter Airport. På flygplatsområdet stannar bussen på tre busshållplatser – en på den nya bron vid infarten till flygplatsen, en vid entrén till terminalen och en mittemot terminalbyggnaden.

- Redan idag är Göteborg Landvetter Airport en stor arbetsplats med runt 4000 anställda i ett 100-tal företag. Nu fortsätter utvecklingen avframtidens flygplats, ett viktigt steg för att möta Västsveriges tillväxt. Flygplatsen och Airport City expanderar stort vilket gör att en förbättrad kollektivtrafik är mycket välkommen. Vi vill koppla ihop kollektivtrafiken på marken med den i luften – det nationella med det internationella, säger flygplatsdirektör Charlotte Ljunggren.

Utvecklingen av Göteborg Landvetter Airport fortsätter och flygplatsens beräknas ha åtta miljoner resenärer redan år 2024 – att jämföra med dagens sju miljoner. Genom den framväxande flygplatsstaden, Airport City, vid Landvetter kommer ytterligare 10 000 arbetstillfällen att skapas inom områden så som logistik, handel och kontorsverksamhet. En helt ny stad växer fram – en stad som behöver kollektivtrafik.

Mer information om den nya busslinjen finns att läsa på Västtrafiks hemsida och i Västtrafiks To Go-app.