Gå till innehåll

Apotek öppnar på Landvetter flygplats

2014-12-15, kl. 09:00

Apotek Hjärtat blir första apotek att etablera sig på Göteborg Landvetter Airport. Öppning av den nya butiken i incheckningshallen är planerad till maj 2015.

– Med ett apotek i incheckningshallen får vi en ännu bättre service till våra resenärer, besökare och personal och ytterligare ett komplement till vårt redan breda utbud, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör.

Butiken blir 125 kvadratmeter stor, med generösa öppettider och ett utbud anpassat för en flygplats. Apoteket kommer, liksom flygplatsen, att hålla öppet alla dagar på året.

Apotek Hjärtat är Sveriges största privata apoteksaktör med över 300 apotek runt om i landet. Omsättningen är drygt 9 miljarder kronor.

Antalet resenärer på Landvetter ökar och flygplatsen har en mängd utvecklingsprojekt på gång för att anpassa sig till växande trafikströmmar. Under 2015 kommer mycket fokus att ligga på att utveckla incheckningshallen. Espresso House och Pocket Shop har etablerat sig tidigare, Max hamburgare är på gång i februari. Ett nytt informationscenter ska byggas med central placering i hallen och en rad andra åtgärder följer för att göra atmosfären trevligare, flödena smidigare och utbudet ännu bättre i incheckningshallen.

För mer information: Fredrik Olsson, kommunikationschef Göteborg Landvetter Airport, 010-10-93 117