Gå till innehåll

Biluthyrningsjätte öppnar på Landvetter

2014-08-29, kl. 09:05

Världens största biluthyrningsföretag, Enterprise Rent-a-Car, har nu öppnat på Göteborg Landvetter Airport. Det blir företagets första etablering i Norden.

- Vi valde Göteborg och Landvetter på grund av den strategiska placeringen i förhållande till Norge och Danmark och inte minst på grund av den stadigt ökande flygtrafiken till och från utlandet, säger Morten A. von Krogh, VD för Enterprise Sverige.

Enterprise med huvudkontor i USA och har en omsättning på 16,7 miljarder USD.

- Vi är väldigt glada för att Enterprise ser möjligheterna för att uveckla sin affär i Västsverige och på Landvetter. Deras etablering kommer att öka utbudet och vara till förmån för våra resenärer, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Enterprise är i en expansionsfas på den svenska marknaden och kommer under de närmaste åren att etablera sig på de flesta flygplatser i Sverige. En orsak är att Swedavia har mål och strategier som är viktiga för Enterprise, menar Morten A. von Krogh:
- Kundservice är en ledstjärna för oss i Enterprise som vi mäter kontinuerligt. Detta gör också Swedavia, och Göteborg Landvetter har en kundnöjdhet på hela 80 procent.

Även Swedavias miljömål har varit betydelsefulla för Enterprise etablering.
- Som en betydande bilaktör måste vi hela tiden aktivt söka miljövänliga lösningar i hela vår verksamhet, fortsätter von Krogh. Därför kommer en andel av vår bilflotta bestå av hybridbilar från exempelvis Toyota. På detta sätt vill vi bidra till Swedavias 0-utsläppsmål.

För mer information: Fredrik Olsson, kommunikationschef, 010-10 93 117