Gå till innehåll

Excellent långtidsparkering invigd på Stockholm Arlanda Airport

2017-10-26, kl. 15:17

Den nya långtidsparkeringen P1 invigdes idag på Stockholm Arlanda Airport. Parkeringen som ligger strax söder om flygplatsinfarten i direkt anslutning till E4:an är hållbarhetscertifierad på den högsta nivån och är en viktig del i Swedavias fortsatta utveckling och hållbarhetsarbete.

Den nya långtidsparkeringen består av 1565 asfalterade parkeringsplatser och är utrustad med den senaste parkeringstekniken. Från P1 kan resenärer åka transferbussar till och från terminalerna regelbundet under hela dygnet.

Resenärer som väljer att parkera på P1 möts av en toppmodern servicebyggnad som erbjuder bland annat Wi-Fi, flyginformation och incheckningsmöjligheter och sittplatser med tillgång till varu- och kaffeautomat, pentry samt toaletter med skötbord.

Parkeringen har certifierats i enlighet med det internationella hållbarhetsprogrammet CEEQUAL. Programmet bedömer och poängsätter hur väl ett anläggningsprojekt hanterar hållbarhetsfrågor - från projektets idéstadie till att anläggningen står klar.

Chris Broadbent, vd för CEEQUAL, delade ut certifikatet vid invigningen som bekräftar att parkeringen P1 har uppnått den högsta certifieringsnivån, Excellent.

- På Swedavia arbetar vi aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor, vilket är viktigare än någonsin nu när vi bygger framtidens flygplats. Certifikatet är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Det är värdefullt med en objektiv bedömning som också visar att vi arbetar systematiskt med hållbarhetsfrågor, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport

För mer information kontakta Swedavias pressjour på telefonnummer 010-10 90 100 eller via press@swedavia.se.