Gå till innehåll

Fler resenärer än någonsin

2011-12-07, kl. 09:00

Antalet resenärer fortsätter att öka på Göteborg Landvetter Airport. Under november flög 407 948 resenärer till och från flygplatsen. En ökning med 13 procent jämfört med förra året, vilket gör månaden till den bästa novembermånaden någonsin. Hittills i år har flygplatsen haft 4 538 074 resenärer, vilket är det högsta antalet resenärer någonsin under ett och samma år i flygplatsens historia.

407 948 resenärer flög till och från Göteborg Landvetter Airport under november 2011. En ökning med 13 procent jämfört med samma månad 2010 gör månaden till den bästa novembermånaden någonsin. Inrikestrafiken ökade med 23 procent medan utrikestrafiken ökade med nio procent. Hittills i år har 4 538 074 resenärer rest till och från Göteborg Landvetter Airport, vilket också är det högsta antalet resenärer någonsin under ett och samma år i flygplatsens historia.

Antalet resenärer fortsätter att öka på Göteborg Landvetter Airport. Under november har 277 284 resenärer rest utrikes och 130 664 inrikes. Det motsvarar en ökning med nio procent utrikes och 23 procent inrikes jämfört med samma period föregående år.

- Siffrorna talar för att Västsveriges resenärer ser oss som en attraktiv flygplats i och med det destinationsutbud och den tillgänglighet vi tillsammans med våra flygbolag erbjuder, säger Olle Sundin, flygplatschef på Göteborg Landvetter Airport. 

Antalet landningar i linjefart och charter ökade med tre procent i november jämfört med samma månad föregående år. Inrikes ökade med 16 procent medan utrikes minskade med två procent.

Ett omfattande arbete pågår just nu på Göteborg Landvetter Airport för att förnya och förbättra flygplatsen. För att kunna ge resenären en behagligare start på resan öppnades i november en helt ny säkerhetskontroll för utrikes resenärer. Stor vikt har lagts vid att utöka ytan och med hjälp av ljuddämpande åtgärder och behagligare ljus skapa en lounge-liknande miljö.
- Säkerhetskontrollen är en viktig del av helhetsupplevelsen på flygplatsen. Vår nya säkerhetskontroll blir unik i sitt slag, säger Linda Svedborg, avdelningschef på Kommersiell Service.

Även inrikesresenärerna får ta del av flygplatsens förnyelse. Inrikes säkerhetskontroll har också fått en ansiktslyftning för ökad trivsel. Nytt inslag i form av Nya sittplatser är på plats i Inrikeshallen där varje bord är utrustat med eluttag för den som vill ladda mobilen eller jobba med sin laptop.
- En intressant design och praktisk funktion i skön förening blir ett lyft för våra inrikesresenärer, fortsätter Linda.

På tur står en total ombyggnad av utrikes avgångshall. När utrikespassagerarna har passerat igenom den nya säkerhetskontrollen kommer de att mötas av nya större ytor för shopping och restauranger och en förbättrad komfort.
– Det har bara gjorts små förändringar i avgångshallens utseende sedan vi invigde 1977. Det här blir ett ordentligt lyft för flygplatsen och en stor förbättring för våra resenärer, säger Olle Sundin.

Ombyggnaden av ny utrikes avgångshall beräknas vara klar i slutet av 2012.

Statistiken omfattar jämförelser med motsvarande flygplatser föregående år. Utförligare trafikstatistik finns på www.swedavia.se under Press och Trafikstatistik.