Gå till innehåll

Flyget lyfter Västsverige

2011-03-08, kl. 14:00

322 828 passagerare flög till och från Göteborg Landvetter Airport under februari 2011. Det är en ökning med 16 procent jämfört med samma månad 2010. Utrikestrafiken ökade med 19 procent medan inrikestrafiken ökade med 8 procent. Denna starka passagerartillväxt visar på flygets viktiga roll i Västsverige.

Året har inletts med en stark ökning av flygtrafiken på Göteborg Landvetter Airport. Ekonomin i Sverige står sig starkt och flygtrafiken återhämtar sig nu sig från den svagare utveckling som rådde fram till för ett år sedan. Utbudet på flygförbindelser till och från Västsverige fortsätter att öka.

- Bland annat har efterfrågan hos Västsverige resenärer tillgodosetts genom en ökad tillgänglighet på pendlingssträckan Göteborg – Stockholm. Idag har vi cirka 300 ankomster och avgångar i veckan till och från Stockholm, säger Annika Hilmersson informationschef Göteborg Landvetter Airport. 

Antalet landningar i linjefart och charter ökade med 18 procent i februari jämfört med samma månad föregående år. Utrikes ökade med 20 procent medan inrikes ökade med 14 procent.