Gå till innehåll

Gate och boardingtid i Landvetters flygplatsapp

2013-11-20, kl. 10:00

Nu uppdateras Göteborg Landvetter Airports flygplatsapp med en rad mobila tjänster som gör det smidigare för resenärerna att navigera på flygplatsen. Mest efterfrågad är gate- och boardinginformation för avgående flyg som uppdateras i realtid. Andra funktioner som tillkommer är ankomsttid för bagaget och en reseplanerare för kollektivt resande till och från flygplatsen.

Appen finns nu tillgänglig i mobilen för iPhone, Android och Windows Phone 8.

- De uppdateringar som nu finns till vår app kommer att göra vistelsen hos oss lättare och mer tidseffektiv. Inte minst genom att man nu kan få gateinformation och ankomsttid för bagaget. För resenärerna ger det mer tid till att njuta av allt trevligt och gott på flygplatsen, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Sedan Swedavia lanserade flygplatsappen 2011 har många resenärer efterfrågat fler funktioner för mobilen som används ”on the go” på väg till och från flygplatsen eller resmålet. Nu uppdateras appen med ett antal resenärsnära funktioner såsom gate- och boardinginformation för avgående flyg samt information om hur lång tid det är till ankommande bagage.

- Vi jobbar hårt på att göra väntan på ankommande bagage så kort och smidig som möjligt. Ofta är bristen på information det som är mest frustrerande om man får vänta en stund. Detta är ett sätt att råda bot på det, säger Charlotte Ljunggren.

Nyheter i appen:
- Gate och Boarding för avgående flyg. Det innebär att när man tittar på detaljer om ett enskilt flyg kan man se från vilken gate flyget går och vilken tid det är dags för boarding. Informationen uppdateras i realtid om något skulle ändras.

- Bagaget ankommer för ankommande flyg. Beräknad tid för när bagaget ankommer visas.

- Reseplaneraren. Visar hur man kan ta sig till och från flygplatsen via kollektiva färdmedel.

- Välj flygplats automatiskt. Appen väljer autonatiskt flygplats utifrån aktuell position. Det går även att välja flygplats manuellt och det går att stänga av det automatiska valet om man inte vill ha det.

- Erbjudanden. Under enskilda butiker kan det visas erbjudanden. Vid lansering kommer sannolikt inga erbjudanden att finnas, men de kommer kort efter.

- Möjlighet att filtrera av restauranger, butiker och service på inrikes/utrikes samt före/efter säkerhetskontroll.

- Nyligen lanserade Swedavia mobiltjänsten The Local´s Guide som är en realtidsreseguide baserad på Instagramflöden. Nu kan användarna även få reseinspiration via appen genom att The Local´s Guide inkluderats i den nya versionen.

I appen ingår samtliga Swedavias flygplatser.

Hämta appen här:

iPhone:

http://appstore.com/swedaviaswedishairports

Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=se.swedavia.arlanda

I dag lanseras även den första versionen av appen för Windows Phone 8 och Windows 8.

Följande flygplatser ingår i appen: Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport, Bromma Stockholm Airport, Malmö Airport, Ronneby Airport, Visby Airport, Åre Östersund Airport, Umeå Airport, Luleå Airport samt Kiruna Airport.

För mer information: Fredrik Olsson, kommunikationschef Göteborg Landvetter Airport, tel: 010-10 93 117