Gå till innehåll

Göteborg Landvetter får ny direktlinje till Antalya med SunExpress

2018-10-23, kl. 07:00

Utbudet av nya flygdestinationer från Göteborg Landvetter Airport fortsätter att växa. Inför sommarprogrammet 2019 lanserar SunExpress sin första direktlinje från Göteborg Landvetter till den turkiska semesterdestinationen Antalya. Resandet till Turkiet visar en kraftig tillväxt det senaste året.

Nu lanserar det turkiska flygbolaget SunExpress sin första linje från Göteborg Landvetter. Med avgång på söndagar kommer flygbolaget erbjuda direktflyg till Antalya under sommarsäsongen. Beläget i sydvästra delen av Turkiet vid medelhavskusten är Antalya en populär semesterdestination för sol- och badturister.

– Det senaste året har resandet till Turkiet ökat med 18 procent från Göteborg Landvetter. Vi är därför mycket glada för den nya direktlinjen till Antalya och att få välkomna SunExpress till vår flygplats. Nya flyglinjen kommer även underlätta för boende i Turkiet som nu smidigt kan resa till Göteborg för att hälsa på släkt och vänner, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

– Eftersom vi är väldigt nöjda med utvecklingen av våra tre direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport tar vi nästa stora steg i Sverige och lägger till Göteborg Landvetter Airport som ett ytterligare resmål till vårt linjenätverk. Vi ser en mycket hög efterfrågan från turister och resenärer som besöker vänner och släktingar. Dessutom överväger vi att framöver utöka vår linje Stockholm-Antalya från sommarsäsong till helår, säger Wilken Bellmann, Head of Network Planning and Scheduling på SunExpress.

Antalya är den största turkiska destinationen från Göteborg Landvetter. Den nya direktlinjen kommer att flygas på söndagar med start 26 maj fram till 27 oktober 2019. SunExpress flyger sedan tidigare från Arlanda till Antalya, Izmir och Konya.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

För mer information om Sun Express, kontakta Anja Stenger, Senior Manager Corporate Communications, SunExpress på telefon +49 69- 64 35 03-108 eller presse@sunexpress.com