Gå till innehåll

Hela världen i en selfie

2014-07-11, kl. 11:05

Ta en #gothiaselfie och dela med hela världen! Det blir uppmaningen till de tusentals deltagare som anländer till Göteborg under Gothia- Cup-veckan. Fotoväggen på Göteborg Landvetter Airport blir starten på veckan då många nya ansikten ska mötas.

Under Gothia Cup-veckan kommer tusentals ungdomar från hela världen till Göteborg för att få minnen och kanske vänner för livet. Möten sker på fotbollsplanen, på stan, på Liseberg och numera också på sociala medier.

Under hashtaggen #gothiaselfie kommer det under 2014 års turnering också att finnas möjlighet att hitta många av sina Gothia Cup-kompisar på Instagram.

En stor fotovägg kommer under inledningen av turneringen att möta alla deltagare som anländer med flyg till Landvetter flygplats. Uppmaningen är att ta en bild på sig själv, en lagkamrat eller hela sitt lag och lägga upp på Instagram med hashtag #gothiaselfie. Alla som gör detta deltar också i en fototävling, med priser till hela laget.

Fotoväggen och tävlingen, som är ett samarbete mellan Gothia Cup, Turkish Airlines och Göteborg Landvetter Airport, kommer senare under veckan även att finnas placerad i Gothia Kviberg Center.

– Vi hoppas att detta blir ett roligt inslag under veckan som kan skapa en samlingsplats för alla deltagare på sociala medier. Det blir också ett sätt att återvända till alla minnen och ansikten man mött under veckan, säger Magnus Malmsborg, eventkoordinator på Gothia Cup.

– Gothia Cup-spelarna får resa, möta nya människor, se fantastiska Göteborg och få minnen för livet. För oss känns det jättekul att bidra till detta och vara del av detta verkligt internationella projekt och  #gothiaselfie-kampanjen, säger Mustafa Tanriverdi,  från Turkish Airlines.

– Flygplatsen är i allra högsta grad en mötesplats. Fotoväggen under Gothia Cup är ett sätt för oss att hälsa välkomna till en härlig stad, ett fantastiskt evenemang och förhoppningsvis en oförglömlig upplevelse, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport.

Fakta:

Fotoväggen finns placerad i ankomsthallen på Göteborg Landvetter Airport från den 11–14 juli, och från 14 – 18 juli finns den på Gothia Kviberg Center. Vinnare i tävlingen utses av en jury från Gothia Cup och Turkish Airlines. Priser delas ut till ett helt lag.

För mer information: Fredrik Olsson, kommunikationschef Göteborg Landvetter Airport, tel: 010-10 93 117