Gå till innehåll

Invigning av ny direktlinje mellan Kraków och Göteborg Landvetter

2017-10-31, kl. 21:03

Idag gick Ryanairs premiärtur av den nya flyglinjen till Kraków från Göteborg Landvetter Airport. Med bandklippning och firande på flygplatsen är den nya direktlinjen nu invigd. Resenärerna kommer att kunna välja bland tre avgångar i veckan till Polens näst största stad som blivit utsedd till en av de vackraste städerna i Europa.

Ryanair gör en storsatsning på Kraków och öppnar 14 nya flyglinjer från Polens näst största stad till olika destinationer i Europa.

-Vi är glada att kunna erbjuda västsvenskarna en spännande upplevelse i Kraków som bara ligger två timmars flygresa bort från Landvetter. Den nya flyglinjen innebär också att det blir enklare för de som vill besöka släkt och vänner i Polen att resa på ett smidigt sätt, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Kraków anses höra till de vackraste städerna i världen och sägs vara Polens kulturella huvudstad. Kraków erbjuder många historiska sevärdheter, ett hundratal kyrkor och fina konstsamlingar tillsammans med ett spännande matutbud och prisvärd shopping. Läs mer om staden här.

Avgångarna kommer att ske tre gånger i veckan på tisdagar, torsdagar och lördagar. Linjen trafikeras av en Boeing 737-800 och flygtiden är 1 timme och 50 minuter.