Destination:

Krakow

Krakow

Denna medeltidsstad ser ut som om den vore tagen ur en sagobok, med sitt livliga torg, spiralformade Gotiska torn, slott och legender om drakar. Utforska de smala bakgatorna, gömda innergårdarna och nätverket av underjordiska tunnlar och valv. Kärleken till musik, poesi och teater har gjort staden till Polens kulturhuvudstad. Efter flera år av ockupation och kamp har Krakow trätt fram som en stolt stad med en stark identitetskänsla och har ändå behållit sin konstnärliga och nöjesälskande själ.

Hitta resa

Krakow
Reseguiden logo
Mariakyrkan

De spiralformade tvillingtornen på denna forntida kyrka har bevittnat många av de tumultartade händelser som har skakat Krakow genom århundradena. Den övre delen av kyrktornet är en perfekt plats för att ta bilder av staden, men i dag är det stängt för besökare tills vidare, på grund av renoveringsarbeten.

Adress
Plac Mariacki 5, Krakow
Tyghallen

Tyghallen (Sukiennice), mitt på Stora torget, byggdes för första gången på 1300-talet och återuppbyggdes på 1500-talet efter en brand. Här säljs nu en blandning av typiska polska produkter, smycken, hantverk och andra souvenirer.

Adress
rynek Główny 1-3, Krakow
Kuchnia i Wino

Kuchnia i Wino är en unik restaurang som ligger i den historiska stadsdelen Kazimierz. Här serverar man medelhavsmat där all mat tillagas med färska råvaror. Den färska fisken såsom grillad havsruda och lax rekommenderas varmt. Detta är en mycket mysig restaurang med en varm och romantisk atmosfär.

Adress
ul. Józefa 13, Kazimierz, Krakow
Gruzińskie Chaczapuri

På Gruzinskie Chaczapuri kan du välja bland en rad georgiska och polska maträtter. Till specialiteterna hör georgisk ostpaj och Lavash som är en tunn rulle fylld med kryddstark kyckling och sallad. Även vinlistan inkluderar viner från Georgien.

Adress
ul.Grodzka 3, Kraków
Tyghallen

Tyghallen (Sukiennice), mitt på Stora torget, byggdes för första gången på 1300-talet och återuppbyggdes på 1500-talet efter en brand. Här säljs nu en blandning av typiska polska produkter, smycken, hantverk och andra souvenirer.

Adress
rynek Główny 1-3, Krakow
Galeria Kraków Plaza

Detta är ett av de första varuhusen i Krakow och här hittar du alla typer av butiker och flera internationella kedjor som Zara, Carrefour och Sephora har butiker här. Du hittar också roliga aktiviteter såsom biografer, spelhall och en bowlinghall inuti Galeria Kraków Plaza.

Adress
Aleja Pokoju 44, Krakow

Kraków Flygplats

Kraków Flygplats är den största flygplatsen i Krakow-området. Den ligger cirka 15 kilometer från stadens centrum. Flera budgetflygbolag har resor hit. Vinterresenärer bör vara medvetna om att det är vanligt med förseningar på grund av dimma och is. En gratis transferbuss tar dig från ena terminalen till den andra. Du kan också ta buss 208 och 292 in till stan. Taxibilar och hyrbilsföretag finns på flygplatsen.

Adress
Krakow Flygplats, Krakow

Kollektivtrafik

Om man inte vill promenera är spårvagn eller buss nog det lättaste sättet att ta sig runt i stan. Biljett finns att köpa i små kiosker, sedan hoppar du på bussen och stämplar din biljett i en av de orange apparaterna och så är det klart. Alla resor kostar lika mycket, det spelar ingen roll hur långt du ska. Krakows kollektivtrafik:

Arrival Guides Logo