Gå till innehåll

Love is in the air – flygplatsvigsel på West Pride 2014

2014-04-11, kl. 10:00

Det är kärlek i luften under West Pride. I år mer än vanligt kanske – Göteborg Landvetter Airport och Swedavia erbjuder drop in-vigslar under festivalen.

Swedavia och Göteborg Landvetter Airport har ett flerårigt samarbete med Pride-festivalen. På West Pride, som i år äger rum i Göteborg den 28 maj till 1 juni, kommer flygplatsen att vara värd för drop in-vigsel i Regnbågsparken (Bältesspännarparken) lördagen den 31 maj mellan kl. 14 och 18.

– Vi vill vara ett föredöme inom hållbar utveckling och arbeta aktivt för alla människors lika rätt. Därför känns det självklart att vi har en aktiv del i West Pride. Eftersom vi viger cirka 150 par om året på Landvetter och möjligheten att ingå samkönade äktenskap finns på alla Swedavias flygplatser, är det jätteroligt att vi får den här möjligheten på West Pride i år, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

De tre vigselförrättarna som kommer att vara på plats i Regnbågsparken är Susanne Norman, direktör för Swedavias regionala flygplatser, Lars Gårdfelt, präst och vice ordförande i West Pride, samt Cathrina Stålklint, präst.

– Jag ser fram emot att få viga på West Pride. Att vara del i människors kärleksdag som vigselförrättare är en fantastisk upplevelse. Jag har aldrig vigt på en pridefestival förut, så det ska bli riktigt roligt, säger flygplatsdirektören Susanne Norman.

– Vi är mycket glada att Swedavia ger våra besökare möjligheten till drop in-vigslar under festivalen och hoppas att det blir många par som tar chansen att säga ja. Vigslarna kommer garanterat bli ett uppskattat inslag i Regnbågsparken, säger Thomas Johnsson, pressansvarig på West Pride, och uppmanar samtidigt alla som är intresserade av att viga sig att söka hindersprövning hos Skatteverket i god tid.

Sedan 2012 medverkar Swedavia på pridefestivaler runt om i landet för att stödja kampen för alla människors lika rätt och värde, där stödet till hbt-personer är en mycket viktig del. Medverkan på West Pride är ett sätt att visa att Swedavia är en välkomnande arbetsgivare som är övertygad om att olikheter berikar och leder till goda affärer.

Möjligheten att gifta sig på flygplatsen är det många som upptäckt. På Göteborg Landvetter Airport är det cirka 150 par årligen som säger ja till varandra, ofta i direkt anslutning till bröllopsresan. Flygplatsvigslarna på Göteborg Landvetter Airport sker i samarbete med Airport VIP Service för att garantera en upplevelse utöver det vanliga.

För de som vill ta chansen att gifta sig under West Pride finns praktiska upplysningar om nödvändiga förberedelser och kontaktuppgifter på www.westpride.se.

För mer information kontakta:

Fredrik Olsson, kommunikationschef, Göteborg Landvetter Airport, 010-10-93 117
Thomas Johnsson, pressansvarig West Pride, thomas@westpride.se, 070–595 61 68