Gå till innehåll

Nydesignat informationscenter på Landvetter skapar tydlighet och lugn

2015-06-03, kl. 14:42

Med ett nyöppnat informationscenter i mitten av incheckningshallen fortsätter Landvetter flygplats sitt arbete med att skapa en flygplats med bra atmosfär och tydliga flöden för resenären med genomtänkt design.

Med ett nyöppnat informationscenter i mitten av incheckningshallen fortsätter Landvetter flygplats sitt arbete med att skapa en flygplats med bra atmosfär och tydliga flöden för resenären genom genomtänkt design.

– En av våra viktigaste uppgifter på Göteborg Landvetter Airport är att hjälpa resenären. Vi vill möta resenärerna där de är, vilket innebär att vi vill vara synliga och lättillgängliga. Om någon har en fråga så finns vi där. Som ett led i detta har vi flyttat informationstjänsten och skapat en helt ny informationsdisk, centralt belägen i hjärtat av incheckningshallen och öppen dygnet runt, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Den nya informationsdisken är gjord av varmare material än vad som är vanligt på flygplatser.Den är byggd i oljad grånad ek, som ska föra tankarna till västkusten och vindpinat trä. Syftet är att skapa en lugn och vacker informationsenhet. För att alltid kunna hitta till informationsdisken pekas den ut av en unik 30 kvadratmeter stor ljusinstallation av fiberoptik i taket, skapad som ett gnistrande kristallregn som strilar stilla. Var du än är i hallen ska du kunna hitta informationen. Arkitekterna Krook&Tjäder ligger bakom exteriören och Kanozi Arkitekter har skapat interiören.

Det här är ett första steg mot en förnyad incheckningshall både när det gäller funktion och estetik. Arbetet fortsätter med förnyad vägg bakom incheckningsdiskarna, nya möbler och bättre flöden. Bland annat kommer incheckningshallens sittytor att förstärkas och göras tydligare.

Göteborg Landvetter Airport jobbar sedan flera år målmedvetet med design och mood board för att skapa en så god atmosfär som möjligt för resenären. Havet, årstiderna och begreppet ”En god vän” är grundelement i sättet att arbeta.
– Havet känner vi genom materialvalen, vi har gråa, lite väderbitna träslag. I incheckningshallen är det vinter, inte genom att det är kallt och vi har snöflingor på väggarna, utan genom att vi rensar upp i hallen och skapar tydliga flöden för resenären, spår i snön. En god vän, ja det är ju alla vi som jobbar på Landvetter, vi är välkomnande och lätta att prata med, säger Charlotte Sandberg, terminalansvarig på flygplatsen.

Årstiderna ska guida resenärerna genom flygplatsen, skapa rätt sinnesstämning resenären vid rätt tillfällen.

Incheckningshall = Vinter
Man känner sig välkommen men får ändå ha sin integritet. Tydlighet i kontraster, spåren i snön och ljuset vägleder oss. Inte för mycket intryck.

Säkerhetskontroll = Vår
Här känns det lugnt och tryggt. Att passera säkerhetskontrollen känns som att vakna på ett skönt sätt till en ledig dag. Positiva känslor börjar spira.

Avgångshall = Sommar
Här är resenärerna avslappnade och mottagliga för vimmel, kommers och fest. Gästen är trygg med att veta vart man är på väg.

Ankomsthall = Höst
Gästen landar efter sin resa och kommer till en ombonad och välkomnande känsla, en nystart in i hösten.

Havet
Kusten för gör vår region unik och utgör plattformen för inspiration. Den finns där som en trygghet, som en brygga – ett avstamp till resan.

En god vän
Vi är lite närmare, lite lättare att nå. Vi är en god vän som stöttar, ger trygghet, vet vad du som kund behöver, välkomnar och inspirerar.

För mer information: Fredrik Olsson, kommunikationschef Göteborg Landvetter Aiport, tel: 010-10 93 117
Charlotte Sandberg, terminalansvarig Göteborg Landvetter Airport, tel: 010-10 93 268