Gå till innehåll

Nytt restaurangkoncept lyfter upplevelsen på Göteborg Landvetter Airport

2012-06-18, kl. 10:00

När Göteborg Landvetter Airports nya Food Court invigs i dag är det ett av de stora stegen i förvandlingen av flygplatsens utrikes avgångshall. Med restaurangkonceptet, som hämtat inspiration från torghandel och saluhall, får flygplatsen en helt ny miljö med ett nytt spännande utbud.

- Det här är en milstolpe i vår stora ombyggnad som kommer att lyfta upplevelsen för våra resenärer. Vi hoppas att man redan här ska få en fläkt av världen och inspireras inför sin resa, säger Niclas Törnell, t f kommersiell chef på Göteborg Landvetter Airport.

I Food Court-konceptet ingår fyra olika matområden: Street Food, Deli, Kaffe & Smörgås samt Good to Go. Street Food-konceptet är framtaget i samarbete med kockprofilen Marcus Samuelsson och restaurangen blir den första av sitt slag i Göteborgsområdet.
I Deli-butiken, kan man både äta på plats och köpa med sig matvaror. Utbudet har prägel av Sverige i allmänhet och västkusten i synnerhet – lingonsylt och lax såväl som sill och skaldjur.
I Food Courten finns också kafédelen Kaffe & Smörgås samt take-away-mat från Good to go.

- Med den nya Food Courten får resenärerna en mångfald och ett attraktivt utbud som väl speglar både de behov som finns och rådande trender på området. Här finns något för alla smaker, oavsett om man har gott om tid eller har bråttom till sitt flyg, säger Niclas Törnell.

Restaurangen har 200 sittplatser totalt. De är fördelade på olika sätt vad gäller placering i lokalen, stil, inredning och komfort för att erbjuda alla typer av sällskap rätt miljö att äta i. Nytt i Food Courten blir också möjligheten att sitta och äta med utsikt mot stora incheckningshallen.

- Göteborg Landvetter är en strategiskt viktig flygplats för oss, och den kommer att bli ännu viktigare efter ombyggnaden av utrikes avgångshall. Vi måste hela tiden förnya oss och se till vad kunderna efterfrågar i dag. Genom öppningen av den nya Food Courten utvecklar och breddar vi vårt erbjudande ytterligare, säger Lars Edengréen. VD på SSP som driver Food Courten och andra restauranger på flygplatsen.

Göteborg Landvetter Airport genomgår just nu den största ombyggnaden i flygplatsens historia. I februari invigdes en ny säkerhetskontroll för utrikes resenärer med en, i flygplatssammanhang, unik miljö. När den nya utrikes avgångshallen står klar vid årsskiftet kommer resenärerna att ha tillgång till ytterligare 1000 kvadratmeter shoppingyta med nya restauranger i en öppen och ljus miljö.

För mer information:
Niclas Törnell, t f kommersiell chef, Göteborg Landvetter Airport, 010-10 93 197

Annika Hilmersson, kommunikationschef, Göteborg Landvetter Airport, 010-10 93 130