Gå till innehåll

Yamal Airlines startar direktlinje Moskva - Göteborg

2012-04-20, kl. 11:05

Västsverige får nu en direktlinje till Moskva. Yamal Airlines kommer med start 21 maj att flyga tre gånger i veckan från Göteborg Landvetter Airport till Moscow Domodedovo Airport.

Västsverige får nu för allra första gången en direktlinje till Moskva. Yamal Airlines kommer med start 21 maj att flyga tre gånger i veckan från Göteborg Landvetter Airport till Moscow Domodedovo Airport.

- Vi är givetvis oerhört glada och stolta över att vi nu kan erbjuda en direktlinje till Rysslands fantastiska huvudstad. Det här visar att intresset för vår region är stort i omvärlden, säger Olle Sundin, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

I det regionala nätverket Göteborg Access samverkar Swedavia - Göteborg Landvetter Airport, Göteborg & Co, Visit Sweden, Västsvenska Turistrådet och Business Region Göteborg för att utveckla utbudet och möjligheterna att resa till Göteborg och Västsverige. En direktlinje till Moskva är ytterligare ett exempel på att samarbetet varit fruktbart.

 - En flyglinje till Ryssland har länge varit ett starkt önskemål från våra näringslivspartners. Nu öppnar sig en stor och spännande marknad för vår destination, säger Sabine Söndergaard vd på Göteborg & Co.

Yamal Airlines kommer att flyga med flygplanstypen Bombardier CRJ 200 med plats för 50 passagerare till Moscow Domodedovo Airport som är Rysslands största flygplats sett till antal passagerare. Under 2011 reste drygt 25 miljoner passagerare till och från flygplatsen, varifrån möjligheten finns att flyga till över 200 destinationer både nationellt och internationellt.

Flygbolaget Yamal Airlines bildades 1997 och har sitt huvudkontor i den Sibiriska staden Salekhard. Bolaget flyger till närmare 40 olika destinationer och har 55 flygplan i sin flotta. Nu blir Göteborg Landvetter Airport bolagets första destination i Västeuropa.

- Yamal Airlines direktlinje till Göteborg Landvetter Airport, som startar 21 maj, är en del av vår utveckling i att expandera vårt nätverk av internationella linjer. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra resenärer en god service, en bra tidtabell och möjligheten att flyga till mer än 200 destinationer från Domodedovo, med oss eller någon av våra partners. Vårt linjenät erbjuder nya möjligheter för turism och affärer, säger Andrew Dubrow, CFO Yamal Airlines.

Tidtabell från 21 maj 2012:

Avgångar måndag, onsdag, fredag

Avgång Göteborg Landvetter Airport: kl. 10.15
Ankomst Domodedovo Airport: kl. 14.40

Avgång Domodedovo Airport: kl. 08.20
Ankomst Göteborg Landvetter Airport: kl. 09.15

http://yamal.aero/

Biljetter kan bokas via: www.travellink.se