Gå till innehåll

Swedavias resenärer och medarbetare samlar miljonbelopp till Röda Korset

2019-02-26, kl. 16:28

Resenärer och medarbetare vid Swedavias flygplatser runt om i landet bidrog under 2018 med drygt 3 miljoner kronor till Röda Korsets verksamhet.

Resenärer och medarbetare på Swedavias flygplatser har samlat in mer än 3,1 miljoner kronor till Röda Korsets arbete under 2018. Bidraget uppmärksammades tisdagen 26 februari i en överlämningsceremoni mellan Swedavias vd, Jonas Abrahamsson, och Svenska Röda Korsets generalsekreterare, Martin Ärnlöv, på Stockholm Arlanda Airport.

– Vi är stolta över vårt långsiktiga samarbete med Röda Korset. Det gör mig väldigt glad att idag få lämna över våra resenärers och medarbetares bidrag till Röda Korsets viktiga arbete för människor som lever i utsatthet runtomkring i världen och i Sverige, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Swedavia och Röda Korset har ett mångårigt samarbete, där partnerna på flera sätt bidragit till varandras verksamheter, genom en rad olika aktiviteter. På Swedavias flygplatser passerar mer än 100 000 människor varje dag. På fem av flygplatserna – Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport, Malmö Airport, Bromma Stockholm Airport samt Åre Östersund Airport finns det möjlighet att lämna in pengar i särskilda insamlingskärl, i både svensk och utländsk valuta.

– Fler människor än någonsin, 130 miljoner, behöver humanitär hjälp för att klara sina liv och även i Sverige ser vi utsattheten öka. Då är det extra glädjande att det finns så många resenärer som stödjer arbetet med att hjälpa sina medmänniskor, säger Martin Ärnlöv, generalsekreterare för Svenska Röda Korset.

Insamlingen som Swedavias resenärer och medarbetare bidragit med under 2018 har bland annat kunnat omsättas till 4 300 katastrofpaket, innehållandes värmande filtar, basmat och rent vatten för fyra personer i en månad eller dricksvatten till 41 000 människor under ett år. Utöver dessa hjälppaket har Swedavia också bidragit till läxhjälp och språkträning för unga människor i Sverige.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se