Gå till innehåll

Airport Telecom

Swedavia Airport Telecom – data, telefoni och radio

Swedavia Airport Telecom är en teleoperatör med huvudinriktning mot flygplatsnära tjänster och finns på alla Swedavias flygplatser. Vi levererar behovsbaserade och paketerade helhetslösningar inom tele-, data- och radiokommunikation till alla typer av flygplatsaktörer.

När du blir kund hos oss får du en leverantör med många års erfarenhet av tele-, data- och radiokommunikationstjänster. Du kan vara säker på att få engagemang från personer som arbetar för att du ska få en optimal teknisk lösning med hög kvalitet.

Genom att fokusera på flygplatslösningar tar Swedavia Airport Telecom positionen i Sverige som teleoperatören med odelat fokus på flygplatsanslutna verksamheter och företag. Vår affär baseras på passagerarflödet och har framtidssäkra plattformar för telefoni, data och radio ”Airport secured”.

Läs mer om våra tjänster nedan. Har du några frågor om data, radio, telefoni och AT-net på flygplatsen är du välkommen att kontakta oss.

Kundkontakt

E-post: airporttelecom@swedavia.se
Telefon: 0770-11 15 38

 

Radiotjänster

Airport Radio

Airport Radio är en ny TETRA-baserad radiokommunikationslösning som effektiviserar företagets processer. Kommunikationsradio är det snabbaste och billigaste hjälpmedlet för att kommunicera med varandra. Ni kan snabbt och effektivt kommunicera med personer i er talgrupp, enkelt byta grupp samt skapa scanningslistor för de som behöver ha översikt på flera grupper samtidigt. Med Airport Radio kan organisationen effektivisera sina processer genom att använda de funktioner som finns i TETRA-standarden så som textmeddelanden, statusmeddelanden samt call back-request. 

 

Datakommunikationstjänster

AT-net

AT-net är ett fiberoptiskt nät som levererar bastjänsterna Internet Access, IP-VPN, E-VPN och Accessport LAN på samtliga Swedavias flygplatser. Genom ett snabbt och robust nät med låg fördröjning levereras tjänsterna med möjlighet till skalbara SLA, "SLA per port". AT-net övervakas dygnet runt, årets alla dagar.  

Internet Access

Swedavia Internet Access erbjuder en anslutning till Internet med hög kapacitet och dedikerad bandbredd med de egenskaper som behövs för kontinuerlig uppkoppling mot dina kunder, affärspartners och molntjänster. Tjänsten erbjuder tillgänglighet med olika SLA-nivåer, optimal prestanda och skalbarhet samt möjlighet till anpassade säkerhetstjänster som tillägg. Kortleveranstid erbjuds med möjlighet till expressleverans som tillägg. 

IP VPN

Tjänsten IP VPN erbjuds för att ansluta era lokala nätverk mellan olika flygplatser. Era VLAN knyts samman mellan flygplatser i ett IP VPN. För respektive flygplats som skall kopplas in i ert nätverk levereras tjänsten IP-VPN Access med kapacitetenligt ert behov. Tjänsten lämnas av lokalt på flygplatsen på en accessport motsvarande tjänsten Accessport LAN. 

Ethernet VPN

Ethernet VPN, E-VPN, är en transporttjänst på nivå två för dina nätverk mellan flygplatser. E-VPN erbjuds till de kunder som vill administrera sina nätverk på egen hand. Leverans sker per flygplats med önskad kapacitet.

Accessport LAN

Vi erbjuder ett lokalt nätverk på samtliga Swedavias flygplatser. Tjänsten Accessport LAN ansluter klienter till det lokala nätverket i ett eget virtuellt LAN, VLAN. Tjänsten lämpar sig om man har flera klienter som man vill ansluta till ett eget lokalt nätverk. Det lokala nätverket kopplar samman flera accessportar i kundens nätverk som i sig kan sträckas ut över Swedavias flygplatser. Accessport LAN erbjuds med anpassade servicenivåer. Tjänsten erbjuds med kort leveranstid med möjlighet till expressleverans som tillägg.

 

Telefonitjänster

AT-voice

AT-voice innebär att du har möjlighet att teckna ett abonnemang för mobil eller fast telefoni i den telefonitjänst som Swedavia Airport Telecom erbjuder. Du ringer helt utan trafikavgift till alla inom företaget. Du får åtkomst till gruppfunktioner med köhantering, menyval, schemastyrning, hänvisning och möjlighet att se status för dina medarbetare. Via mobil, PC eller Mac kan du hantera telefonifunktionerna enkelt med hjälp av en app. Du kan även teckna fristående mobila abonnemang.

Telefonistservice

Abonnemanget för AT-voice ger dig bl a möjlighet att erhålla telefonistservice. Vi tar då snabbt hand om dina kunder som ringer in och kopplar samtalet till rätt person. Vi besvarar frågor om t ex läget på flygplatsen, enkla standardfrågor om ditt företag och tar även emot meddelanden.

 

Passiva nättjänster

Fiber

Optisk fiber är framtidens kommunikationsmedium då den är helt robust mot yttre störningar. Hyr en fiberförbindelse i Swedavias omfattande fibernät för tjänster som kräver stor bandbredd och hög säkerhet.

Koppar

Swedavia Airport Telecom har en gedigen erfarenhet av koppartjänster. Vi har ett omfattande nät som täcker hela flygplatsområdet. Vi har koppartjänster som lämpar sig för både tele- och datatrafik.

Teknikrumslots

Teknikrumslots löser problemet i de fall egen personal av orsaker inte finns tillgänglig, saknar access, inte hittar till ett specifikt teknikutrymme, inte har visitorrättighet eller saknar verktygstillstånd. Finns tillgänglig dygnet runt, för dig som är i behov av access till teknikrum på Swedavias flygplatser. Lotsen är med under hela besöket och kan då även hjälpa till med enklare uppgifter vid behov.

Inplacering i Telerum/Datarum/Colocation/Basstation

Inte sällan behöver aktiv kundutrustning placeras på flygplatsen. Vi har olika lösningar för detta behov och kan erbjuda tekniskt försörjning med mycket hög tillgänglighet.

Roaming

Du som företagare eller mobiloperatör erbjuds roamingtjänster i vårt WLAN som finns på samtliga Swedavias flygplatser.