Gå till innehåll

Välkommen till kommersiell förvaltning på Swedavia

Sverige är den största marknaden, ekonomin och turistmålet i Norden, och är en attraktiv möjlighet för både affärer och nöjen. Som en av världens mest konkurrenskraftiga, produktiva och globaliserade länder är Sverige öppet för internationella ägare som kan driva sin verksamhet i landet, och på Swedavias 10 flygplatser.

Vad kan vi på kommersiell förvaltning göra för dig och ditt företag?

Önskar ni att etablera er verksamhet på någon av Swedavias 10 flygplatser? Då kan ni med trygghet vända er till oss på kommersiell förvaltning, så hjälper vi till att hitta en passande lokal för just er typ av verksamhet.

På kommersiell förvaltning är vi experter inom uthyrning och förvaltning av kommersiella ytor, och assisterar er som kund genom hela processen. Efter att vi hjälpt er att hitta en passande lokal upprättar vi ett hyresavtal i samarbete med både er och andra avdelningar inom Swedavia. Vi finns till hands under hela kontraktstiden och lotsar er genom de eventuella frågor eller problem som kan uppstå under resans gång. Givetvis finns vi även till hands när eller om ett hyresavtal upphör. Om ni skulle växa ur era befintliga lokaler hos oss försöker vi hitta en annan passande lokal, och om ni skulle ha ambitioner att flytta er verksamhet finns vi på flera orter i Sverige och kan eventuellt även hjälpa er att hitta en ny lokal där. Allt efter tycke, smak och tillgänglighet.

Vi på kommersiell förvaltning ansvarar för Swedavias totala utbud av hotell, kontor, lounger, förråd, hangarer och specialytor på samtliga 10 flygplatser, från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Intresserad? För att få veta vad som finns vakant för uthyrning, fyll i formuläret som ni hittar längst ner på denna sida så kommer en ansvarig uthyrare eller förvaltare att kontakta er inom kort.

 

Ansök om lokal

Tre personer.

27,6 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser

En ökning med 132 procent jämfört med 2021.

Flygplan

142 471 landningar på Swedavias flygplatser

En ökning med 74 procent jämfört med 2021.

Fyra droppformade punkter med flygplan i dem.

500 flyglinjer från flygplatserna

En ökning på 71 procent jämfört med 2021.

Kontor

Swedavia erbjuder olika kontorslösningar, med kontorsalternativ som rymmer allt från 1 person upp till 500+. Kontorslösningarna ligger antingen på eller i direkt anslutning till flygplats. Primärt hittas dessa på våra fyra största flygplatser: Stockholm Arlanda Airport, Bromma Stockholm Airport, Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport.

Som hyresgäst hos Swedavia kan ni addera de flesta tjänster som behövs för att skapa ett modernt, professionellt och väl fungerande kontor. Exempel på dessa tjänster är receptionsservice, städ och konferensrum, samt beställning och leverans av mat och fika. Denna ”fullservicelösning” finns inte överallt, men vi erbjuder en stor palett av lösningar anpassade för flera olika företag.

Vi vill ge er ett kontor att växa i, där det finns möjligheter för er att bygga ett nätverk med andra hyresgäster och med förutsättningar att skapa unika mötesplatser utifrån era behov. Hos oss är alla företag välkomna, stora som små.

 

Kommersiell Forvaltning Kontor TEST
Illustration över framtidens Logistic Park Airport City Göteborg

Förråd och lager

På Swedavia har vi ett stort antal förråd och lager av olika storlekar. Främst är det mindre ytor, mellan 5-30 kvadratmeter. Dessa hyrs oftast ut till företag som redan har en etablerad verksamhet på våra flygplatser, till exempel till butiker, flygbolag och/eller kontor. Det kan även i enstaka fall röra sig om större lager, mellan 30-2,000 kvadratmeter. Dessa har olika hög takhöjd, och där förvaras allt från fordon och byggmoduler till olika typer av reservdelar.

Oavsett vad ni önskar förvara är det vår uppgift att hitta ett lämpligt förråd/lagerutrymme åt er, litet som stort. Vi arbetar alltid för att hitta det optimala lagerutrymmet med det mest fördelaktiga geografiska läget för just era behov.

 

Lounger

Swedavia erbjuder möjligheten att driva lounger på ett flertal av våra flygplatser, som Stockholm Arlanda Airport, Bromma Stockholm Airport, Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport. Vi arbetar aktivt med att försöka få till den optimala mixen av lounger med olika storlek, utbud och geografisk placering. Lounger är en viktig pusselbit i Swedavias ständiga arbete att förbättra reseupplevelsen för våra resenärer.

Vi har nyligen möjliggjort öppnandet av en ny ”pop-up-lounge” i F-piren på Stockholm Arlanda Airport, och har fler spännande loungenyheter på gång även på andra flygplatser.

Läs mer om Swedavias trafikstatistik här

 

 

 

 

bild av en lyxig lounge på flygplats
En hangar på insdan

Hangar

På vissa flygplatser erbjuder vi uthyrning av hangarer till olika typer av verksamheter. Det kan exempelvis röra sig om flygklubbar, privata flygentusiaster och bolag vars verksamhet rör flygplan av olika slag. Det kan även gälla uppställningsplatser, verkstad/service eller annan liknande verksamhet. Det som dessa hyresgäster har gemensamt är att de har en verksamhet som är kopplad till våra flygplatser samt att de är i behov av stora förvaringsytor, vanligtvis med hög takhöjd.

Utbudet av hangarer är inte så stort, men vi gör alltid vårt bästa för att kunna hjälpa er som har behov av detta. I er förfrågan, låt oss gärna veta om ni är i behov av en hel hangar, eller endast en del.

 

Mark och arrende

Swedavia äger stora områden av mark på och kring våra flygplatser. Vi arrenderar även ut delar av dessa. Exempelvis arrenderar vi ut småhus, mark för jordbruk, jaktmarker och tomter till nybyggnationer. Större delen av våra markytor är dock områden som Swedavia främst har för avsikt att växa inom, både på kort och lång sikt. Det kan också röra sig om säkerhetsytor före, efter eller vid sidan av till exempel landningsbanor.

Våra markområden finns givetvis i direkt anslutning till samtliga 10 flygplatser, men de största områdena finns vid Stockholm Arlanda Airport, Bromma Stockholm Airport, Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport.

 

 

 

 

 

Översiktsbild Landvetter
en gymnastikhall

Övriga ytor

Swedavia hyr även ut en hel del så kallade övriga ytor. Dessa ytor kan vara väldigt varierande och ha vitt skilda användningsområden. Det kan till exempel röra sig om personalutrymmen, uppställningsplatser, teknikutrymmen, gymnastikhall, utbildningslokaler, brandstation, övningsområden och motocrossbana.

Variationen är stor, så tveka inte att höra av er även om ni har ett lite mer udda önskemål. Vi tar det gärna till oss och ser över vad vi eventuellt kan hjälpa er med. Hos oss på kommersiell förvaltning är nära på inget omöjligt, bara mer eller mindre komplicerat.

Tips!

Glöm inte elen!

Swedavia Energi hjälper dig med el, vatten och värme - allt utifrån ditt behov.

 

Swedavia Energi

Bra att veta


Behöver du göra en felanmälan?

En felanmälan gör du lättast via våra webbformulär. Det kan gälla en trasig belysning, en stillastående rulltrappa eller hiss, ett trasigt fönster eller något annat som inte fungerar som det ska. 

Stockholm Arlanda Airport

Gör felanmälan här 

Vid akuta fel som kräver omedelbar insats, ring direkt på telefon 010-109 66 00.

Bromma Stockholm Airport

Gör felanmälan här 

Vid akuta fel som kräver omedelbar insats, ring direkt på telefon 010-109 66 00.

Göteborg Landvetter Airport

Gör felanmälan här 

Vid akuta fel som kräver omedelbar insats, ring direkt på telefon 010-109 33 66.

Malmö Airport

Gör felanmälan här 

Vid akuta fel som kräver omedelbar insats, ring direkt på telefon 010-109 62 00.


Beställa nytt eller avsluta parkering?

Behöver du beställa nytt parkeringstillstånd, säga upp ett personalparkeringsavtal eller vill du veta mer om vilka parkeringsalternativ som finns på flygplatsen? 

Stockholm Arlanda Airport Läsa mer om parkeringstillstånd här.

Bromma Stockholm Airport Läs mer om parkeringstillstånd här.

Göteborg Landvetter Airport Läs mer om parkeringstillstånd här.

Malmö Airport Läs mer om parkeringstillstånd här.

 

Förutsättning för en ansökan om parkeringstillstånd på Swedavias flygplatser är att man bedriver verksamhet på flygplatsen.


Behöver du hjälp med internet, telefoni eller radio?

Behöver du hjälp med att sätta upp internet, telefoni eller radio? Swedavia Airport Telecom AB kan hjälpa dig som kund på alla Swedavias flygplatser. 

Välkommen att kontakta Airport Telecom för att få veta mer.

Telefon: 0770-111 538 (öppet 08.00–16:30, helgfria vardagar) 

e-postadress: airporttelecom@swedavia.se

Eller läs mer om alla Airport Telecoms produkter och tjänster här.


Vill du synas på Swedavias flygplatser?

Swedavia Reklam erbjuder en unik varumärkesarena i en attraktiv och dynamisk miljö där såväl nationell som internationell publik möts. På Swedavias flygplatser finns stora möjligheter att skapa kreativa och flexibla lösningar.

Läs mer om det breda och flexibla reklamutbudet.


Vill du veta mer om Swedavias klimatarbete?

Swedavia har ett certifierat miljö- och energiledningssystem enligt ISO 14001:2015. Att vi har ett certifikat är ett bevis på att vi har ett systematiskt miljöarbete, att vi bland annat uppnår förbättrad miljöprestanda, uppfyller lagar och andra krav och våra miljömål.

Vad kan du göra för att minska lokalens och fastighetens negativa miljöpåverkan samt öka verksamhetens positiva miljöpåverkan? Läs mer här.

Swedavias mål för avfallshanteringen är bl.a. att allt avfall från våra flygplatser ska vara källsorterat. Läs mer här. 
 


Vill du veta mer om Swedavias hållbarhetsarbete?

Swedavia ska vara en internationell förebild inom hållbarhet och vi ska vara med och driva flygets omställning. Vi har högt ställda mål för vår egen verksamhet och vi ställer också krav på de vi samarbetar med. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri och tillsammans med våra partners tar ska vi nu arbeta för att all verksamhet vid våra flygplatser ska bli fossilfri.

Läs mer om hur vi jobbar med omställningen.


Hej och välkommen till vårt förvaltningsteam

Vi är ett glatt och kunnigt team på cirka 10 personer som tillsammans bildar avdelningen kommersiell förvaltning. I vårt team ingår uthyrare, förvaltare, hyresadministratörer samt affärsutvecklare. Vårt mål är att varje dag arbeta för att våra hyresgäster ute på flygplatserna ska vara nöjda med Swedavia som hyresvärd, få bra förutsättningar för att kunna bedriva sin verksamhet samt att vi tillsammans ska skapa en ovärderlig flygupplevelse för våra resenärer.

Vi är övertygade om att vi når vårt mål genom tillit och samarbete.

 

 

Kontakta oss

Kontakt

Vanessa Younan

Förvaltningsadministratör

Stockholm Arlanda Airport

windadanurwindo

Winda Danurwindo

Förvaltningsadministrator

Stockholm Arlanda Airport

Kvinna med långt lockat hår ler mot kameran.

Jasmine Engbarg

Förvaltningsadministratör

Stockholm Arlanda Airport

Andreas Wallebom

Andreas Wallebom

Kommersiell Uthyrare

Stockholm Arlanda Airport

Sofia Grigorova

Sofia Grigorova

Kommersiell Förvaltare

Stockholm Arlanda Airport

Lenita Karlsson

Lenita Karlsson

Kommersiell Förvaltare

Stockholm Arlanda Airport

Susanne Ramstrom

Susanne Ramström

Senior Kommersiell Förvaltare

Stockholm Arlanda Airport

Louise Arvidsson

Louise Arvidsson

Kommersiell Förvaltare

Göteborg Landvetter Airport

Kontakt

Magnus Trense

Chef Försäljning Regionala Flygplatser

Åre Östersund Airport

Kontakt

Tony Hansson

Kommersiell Driftchef

Malmö Airport

Kontakt

Billy Ljung

Kommersiell Förvaltare

Arrenden och småhus International Airports

RogerSjostedt

Roger Sjöstedt

Kommersiell Förvaltningschef

Ansökan om att hyra lokal

Tack för din ansökan!

Ett bekräftelsemejl kommer att skickas till den e-postadress du uppgav i ansökan.

(Obligatoriska fält markeras med asterisk*)

(Obligatoriska fält markeras med asterisk*)

Vid vilken flygplats önskar du hyra en lokal?*

Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter

Här hittar du information om hur vi hanterar personuppgifter.

Här hittar du information om hur vi hanterar personuppgifter.