På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}

Integritetspolicy

För oss på Swedavia är det viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och bra sätt. 

Här beskriver vi hur och varför vi sparar dina uppgifter. Något vi till exempel gör när du väljer att prenumerera på våra nyhetsbrev eller väljer att få information från oss när du bokar parkering.

Så här ser Swedavia på det uppdaterade integritetsskyddet

  • Vi samlar bara in de personuppgifter vi behöver för att kunna tillhandahålla våra tjänster och bedriva vår verksamhet
  • Vi skyddar de personuppgifter vi samlat in
  • Vi använder bara de insamlade personuppgifterna för det syfte det samlats in för
  • Vi tar bort de personuppgifter vi inte längre behöver
  • Vi informerar de som behöver registreras hur och när vi samlar in personuppgifter.
  • Vi informerar berörda parter så som registrerade och utpekade myndigheter om en incident skulle uppstå relaterat till vår behandling av personuppgifter

Allmänt

Denna integritetspolicy beskriver hur Swedavia AB (publ) ("Swedavia") behandlar dina personuppgifter.

Vi respekterar din rätt till integritet och vi är måna om att följa gällande regler för dataskydd och skydda dina rättigheter. Vi vill se till att du är medveten om vilka typer av information vi samlar in från dig, hur denna information används och hur vi skyddar den.

Denna policy beskriver också dina rättigheter och hur du kan kontakta oss vid frågor om användningen av dina personuppgifter.

Personuppgiftsansvar

Swedavia är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter enligt denna integritetspolicy.

Kontaktuppgifter dataskyddsombud
Swedavia AB
190 45 Stockholm-Arlanda

E-post: personuppgifter@swedavia.se


Hur behandlar vi dina personuppgifter?

Swedavia samlar in personuppgifter på flera olika sätt och vid flera olika tillfällen bland annat när du använder vår hemsida, när du använder våra parkeringar eller när du kontaktar oss.


Uppgifter som vi får från dig

1. När du skickar in ett formulär eller bokar parkering.

Personuppgifter
Namn, e-postadress, telefonnummer, personnummer, passnummer, registreringsnummer på bilen, postnummer, ort

Ändamålet med behandlingen
Vi samlar in de uppgifter som behövs för att du till exempel ska kunna delta i en tävling, lämna synpunkter, prenumerera på nyhetsbrev från oss, köra in på den bokade parkeringsplatsen.

Rättslig grund för behandlingen
Avtal och Samtycke

Lagringstid
Vi lagrar dina uppgifter så länge det krävs för att uppfylla ändamålet.

2. Enhetsinformation

Personuppgifter
Språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, geografisk information, operativsystem, plattform och skärmupplösning (via statistikverktyg och nyhetsbrevssystem).

Ändamålet med behandlingen
Tillhandahålla, utföra och förbättra tjänster.

Rättslig grund för behandlingen
Berättigat intresse

Lagringstid
Vi lagrar uppgifterna så länge det krävs för att uppfylla ändamålet.


Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter till?

Swedavia använder olika leverantörers produkter och tjänster för vår IT-infrastruktur. Detta innebär att dessa leverantörer kan komma att behandla dina personuppgifter. Dock är leverantörerna personuppgiftsbiträden till oss och får bara behandla dina personuppgifter enligt våra instruktioner.

Swedavia kan i vissa fall enligt lag eller dom vara skyldigt att lämna information till myndigheter.


Var behandlar vi dina personuppgifter?

Vi strävar efter att alltid lagra dina personuppgifter inom EU/EES. Dock kan dem i vissa situationer behandlas utanför EU/EES av en tredje part, till exempel en teknikleverantör eller underleverantör. Vi kommer alltid att vidta alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att din information ska hanteras i samma nivå som det skydd som erbjuds inom EU/EES.


Dina rättigheter

Rätt till återkallande av samtycke

Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke till viss personuppgiftsbehandling. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi att upphöra med den behandling för vilken du lämnat ditt samtycke, och radera de personuppgifter som behandlades enbart med stöd av samtycket.

Rätt till tillgång Du har rätt att få information om vilka personuppgifter vi har om dig samt hur vi behandlar dessa uppgifter. Du har också rätt att få en kopia av denna information.

Rätt till rättelse och radering

Du har rätt att få felaktiga uppgifter rättade och kompletterade. Du har även i vissa fall rätt att få dina personuppgifter raderade, till exempel om de inte längre är nödvändiga för det ändamål för vilket de samlades in.

Rätt att göra invändningar och rätt till begränsning av behandling Du har rätt att invända mot behandling av dina uppgifter för bland annat direktmarknadsföring och i de fall vi behandlar uppgifterna med den rättsliga grunden att vi har ett berättigat intresse. Du har även rätt att begränsa behandlingen, t.ex. om du anser att uppgifterna inte är korrekta.

Rätt till dataportabilitet

Du har i vissa fall rätt att få ut de personuppgifter som du har tillhandahållit oss. Uppgifterna lämnas ut i ett strukturerat och maskinläsbart format, och du har även rätt att få uppgifterna överförda till en annan personuppgiftsansvarig när det är tekniskt möjligt.


Frågor och klagomål

Vid frågor kring behandlingen av dina personuppgifter kan du kontakta Swedavias Dataskyddsombud, personuppgifter@swedavia.se.


Om du anser att vår behandling av dina personuppgifter sker i strid med tillämplig dataskyddslagstiftning har du även rätt att lämna in ett klagomål till Datainspektionen.