Gå till innehåll

Ledningsoperatör Airport Operation Center Swedavia

Drift, underhåll, logistik & teknik
Heltid
Verksamhetsspecialist
Sista ansökningsdag: 2024-03-31

Vi söker nu dig som vill anta en ansvarsfylld nyckelroll på flygplatsen!

Som en del av Göteborg Landvetter Airport finns Airport Operation Center-APOC, som har till uppdrag att leda och koordinera den minutoperativa verksamheten på flygplatsen. Uppdraget innefattar arbete i flygplatsens Operativa Center som är en larm- och ledningscentral med fokus på våra prioriteringar; säkerhet, punktlighet och service. Här ansvarar vi för flygplatsens tekniska övervakning, tillträdeskontroll, koordinering utav operativa resurser och planering utav flygplansparkering. 

Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt och utmanade arbete i händelsernas centrum, där det alltid händer något och dagens planering snabbt kan ändras. Din roll som Ledningsoperatör innebär att skapa en säker, effektiv och förutsägbar minutoperativ drift i en vardag med ständig förändring.

Dina arbetsuppgifter

Som Ledningsoperatör har du en avgörande roll för att flygplatsens drift och resursfördelning fungerar effektivt under dygnets alla timmar. Du hanterar de händelser, samtal och larm som inkommer till flygplatsens Operativa Center och koordinerar samt leder operativ personals uppdrag utifrån inkommande ärenden. Ledningsoperatören ansvarar för flygplatsens tekniska övervakningssystem samt övervakning av flygplatsens skalskydd. I rollen hanterar och styr du resurser till uppdrag som hjälper våra passagerare till och från flygplanen. Flygplatsen har verksamhet dygnet runt alla dagar om året. Beredskap i hemmet igår i rollen.

I rollens ansvar ingår att koordinera och fördela uppställningsplatser för flygplanen, logistik på plattan samt information till fordon och övrig utrustning på plattan utifrån inkommande ärenden. Under större händelser på flygplatsen samverkar Ledningsoperatören med larmcentraler i samhället exempelvis SOS, polis och räddningstjänst samt ingår i flygplatsens krisorganisation.

Du har ständig kontakt med flygplansbesättningar, koordinatorer och insatsledare på flygplatsen samt övriga kunder som är i behov av stöd och support. Du har ansvar för att rapportera och informera om händelser, driftstörningar och förändringar som påverkar flygbolagen, resenärer och andra kollegor på flygplatsen.

Din profil

Vi ser att du har motsvarande relevant erfarenhet och utbildning. Du har ett tydligt säkerhetstänk och är inte rädd för att fatta beslut. Då tjänsten innefattar många kontakter med både kunder och aktörer på Swedavias flygplatser är det viktigt att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga, samt lätt för att skapa relationer och engagemang. Du behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt grundläggande kunskaper i engelska i tal och skrift. Flygplatsen har verksamhet igång  dygnets alla timmar under hela året vilket innebär att arbetstiden är skifttjänstgöring med arbetspass både dag och natt, därför är körkort (B) samt tillgång till bil ett krav. Beredskap i hemmet ingår också i rollen.

Har du erfarenhet av operativ flygplatsdrift eller arbete i larm/ledningscentral är detta meriterande och vi ser gärna att du tidigare har arbetat i en koordinerande eller arbetsledande roll.

För att lyckas i tjänsten behöver du vara flexibel och snabbt kunna byta fokus och omprioritera arbetsuppgifter samt besitta kompetens i att leda och planera utifrån en operativ tidshorisont.

Som person är du trygg, stabil och kan agera effektivt och produktivt även under press. Du är tillmötesgående i ditt bemötande och en god kommunikatör som lyssnar och är mottaglig för motparten. Då du arbetar i ett team är god samarbetsförmåga viktigt. Vidare är du strukturerad, följer regler och processer samt har förmågan att fatta snabba beslut och göra rationella bedömningar även i stressiga och/eller pressade situationer. Då tjänsten innebär att du snabbt behöver agera på oförutsägbara händelser är det viktigt att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Om Swedavia

Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om vår rekrytering, hur en säkerhetsprövning går till och hur det är att jobba hos oss.

Varmt välkommen!


Har du frågor kring rollen kontakta Marcus Gren, marcus.gren@swedavia.se


För frågor kontakta

Våra värderingar

Vi strävar efter att utvecklas till ett bolag där allt vi gör präglas av våra värderingar med högsta tänkbara service vid flygplatserna.

 

Pålitlighet  Engagemang

 

 

 

 

Nytänkande Välkomnande