Gå till innehåll

Agnieszka Berglund ny flygplatschef på Bromma Stockholm Airport

2022-12-12, kl. 14:15

Swedavia utser Agnieszka Berglund till flygplatschef på Bromma Stockholm Airport. Agnieszka Berglund kommer närmast från tjänsten som Driftchef och Local Maintenance Manager på Bromma Stockholm Airport och har en gedigen erfarenhet av ledarbefattningar inom flygbranschen. Hon tillträder sin nya position 19 december.

Porträttbild av kvinna

Agnieszka Berglund har arbetat inom Swedavia sedan 2011 och innehaft ledande befattningar som bland annat chef för Bromma Stockholm Airports operativa center, verksamhetschef för Arlanda Service Center och verksamhetschef för PoolArn på Stockholm Arlanda Airport. Därtill har Agnieszka Berglund verkat som enhetschef på Bring Citymail.

- Det är med glädje, spänning och ödmjukhet som jag har tackat ja till uppdraget som ny flygplatschef. Jag har arbetat på Bromma Stockholm Airport i olika ledarbefattningar sedan 2017 och kommer nu ta mig an flygplatsens utmaningar och möjligheter i sin helhet. Bromma är en modern flygplats som står för snabba och effektiva flöden men även för närhet till våra resenärer, medarbetare och omvärld. Jag är övertygad att flygplatsen kommer fortsätta tjäna ett värdefullt syfte många år framöver, säger Agnieszka Berglund.

Agnieszka Berglund tillträder sin tjänst som flygplatschef på Bromma Stockholm Airport den 19 december 2022 och efterträder Gunnar Boijsen som går i pension. Karl Eklund har nyligen också utsetts till ny flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och tillika övergripande chef för Swedavias båda flygplatser i Stockholm – Stockholm Arlanda Airport samt Bromma Stockholm Airport.