Gå till innehåll

Global Aviation Hackathon - {re}coding aviation

2017-05-29, kl. 16:12

Sju flygplatser välkomnar utvecklare, designers och entusiaster att hacka resenärsupplevelsen under ett 48-timmar långt hackathon i Berlin, 16-18 juni.

Hackathon

För första gången någonsin kommer sju flygplatser världen över länkas samman i ett nätverk och testa den gemensamma innovationskraften. Under en två dagar lång hackathon bjuds utvecklare, designers och entusiaster in för att hacka fram nya och innovativa lösningar som utvecklar flygplatserna. Genom nya digitala lösningar hoppas flygplatserna kunna skapa smidigare helhetsupplevelser för resenären.

Initiativtagare för hackathon är Schiphol, Amsterdam och värdar för arrangemanget är flygplatser i Köpenhamn, München, Frankfurt, Gatwick, Geneve, Stockholm och Amsterdam. Flygplatserna har gemensamt öppnat sina API:er för att deltagarna ska kunna skapa framtidens flyg med fokus på följande teman:

• Livet före flygplatsen
• Livet på flygplatsen
• Livet mellan flygplatserna
• Livet efter flygplatsen

– Digitalisering är ett av Swedavias främsta fokusområden och vi är väldigt stolta att vara en del av ett av världens största flygplatshackathons. Vi ser fram emot nya innovativa lösningar som kan hjälpa oss att förbättra resenärsupplevelsen på våra tio flygplatser, säger Marie Norman produktchef Aviation Business på Swedavia och företagets domare under Global Aviation Hackathon.

Information
Plats: Berlin, Tyskland
Datum: 16-18 juni, 2017
Lokal: hub:raum, Winterfeldtstr. 21, 10781 Berlin
Starttid: 19:00 16 juni
Sluttid: 19:00 18 juni
Vill du veta mer om hackathon, besök den officiella hemsidan: www.recodingaviation.com