Gå till innehåll

Lufthansa Cargo etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport

2023-11-06, kl. 10:54

Lufthansa Cargo är ett av världens ledande företag på flygfraktmarknaden och den 4 november öppnade de en ny linje på Stockholm Arlanda Airport som en viktig del i utbyggnaden av sitt världsomspännande nätverk.

Flygplan från Lufthansa Cargo

Den nya linjen kommer att vara ett viktigt tillskott till den befintliga frakttrafiken som trafikeras på Stockholm Arlanda Airport, och ytterligare etablera Lufthansa Cargo i norra Europa och Skandinavien. Med ett nyförvärvat Airbus A321F-flygplan kommer man att fokusera på transport av varor inom teknik och läkemedel samt maskinerdelar. I samband med att den nya linjen öppnas ökar möjligheten till sena leveranser från Stockholm Arlanda på fredagar som sedan genom omlastning i Frankfurt, skickas ut till Lufthansa Cargos världsomspännande nätverk nästa morgon.

Det finns ett stort förtroende för den svenska marknaden, dess företag och tillverkningsindustrier, något som Lufthansa Cargo’s satsning är ett bevis på, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia. Lufthansa Cargo kommer att spela en viktig roll i att knyta samman Stockholm med viktiga hubbar för frakt i norra Europa och resten av världen. Att ytterligare underlätta för att viktiga varor som teknik och läkemedel kan levereras på kortare tid är ett av Swedavia huvudmål, säger hon.

Sverige är känt för sin export av teknik, läkemedel och maskindelar, och dessa företag och industrier kräver pålitliga och effektiva flygfrakttjänster för att leverera sina produkter runt om i världen. Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder ännu snabbare transittider från de nordiska länderna. Den nya frakttjänsten från Stockholm erbjuder attraktiva leveransalternativ för lokal industri, där både ledtid och kvalitet är nyckeln. Att flygen går under natten från fredag till lördag skapar möjligheter för både import och export i slutet av branschens produktionsvecka, säger Henning Oldendorf, Head of Sales and Handling Nordics & Baltics på Lufthansa Cargo.