Gå till innehåll

Ökat fokus på utvecklingen av interkontinentala linjer i Sverige – Swedavia anställer ny ansvarig för interkontinental linjeutveckling

2016-06-01, kl. 14:15

Swedavia stärker nu sitt Aviation Business-team genom att anställa Ole Wieth Christensen som ny Director of Intercontinental Route Development. Ole kommer att ha ett övergripande ansvar för utveckling och implementering av Swedavias interkontinentala linjeutveckling.

 

Interkontinental linjeutveckling är grundläggande för att stötta den snabbt växande svenska ekonomin. Under de senaste två åren har 14 nya direktlinjer invigts på Stockholm Arlanda Airport.

Swedavia planerar just nu för att öka sin kapacitet på Arlanda för att möta framtida behov och att bli Skandinaviens ledande flygplats 2020. Det kommer att investeras totalt 1,5 miljarder euro för att kunna möta efterfrågan på internationellt resande till och från Stockholm. Utvecklingen omfattar kod F för att kunna ta emot större flygplan, som till exempel A380, förbättrad transfer och flöde för resenärer. Redan nu har resenärsnöjdheten ökat med rekordsiffror.

– Vi har en ambitiös strategi med att förena Sverige med fler interkontinentala direktlinjer till flygplatsnav i Asien och Nordamerika. Det kommer att stötta svenska exportföretag och samtidigt stimulera antalet inkommande resenärer till Sverige, säger Elizabeth Axtelius, Director Aviation Business på Swedavia.

Swedavia stärker nu sitt Aviation Business-team genom att anställa Ole Wieth Christensen som Director of Intercontinental Route Development. Ole kommer att ha ett totalansvar för utvecklingen av Swedavias interkontinentala linjeutvecklingsstrategi. Ole har arbetat på Köpenhamns flygplats sedan 2003 på olika befattningar. De senaste sex åren har han innehaft positionen som Director for Airline Sales & Route Developement. Han har en magisterexamen i International Business och en MBA inom International Management.

– På Swedavia har vi ett stort fokus på att attrahera och behålla talangfulla medarbetare som kan hjälpa oss att utveckla flygtrafiken på våra tio flygplatser. Ole har en djup kunskap om flygplats- och flygmarknaden, ett starkt säljfokus och har visat goda resultat i sina tidigare befattningar. I det här sammanhanget är vi väldigt glada över att Ole nu väljer att börja hos oss, säger Elizabeth Axtelius.

– Jag är otroligt glad över att bli erbjuden detta tillfälle att ansluta till ett toppenteam på Swedavia, som verkligen har en ambitiös tillväxtstrategi. Jag hoppas att jag har möjlighet att använda mina tidigare erfarenheter och mitt personliga nätverk inom flygmarknaden för att kunna hjälpa våra flygbolagspartners att utveckla den interkontinentala trafiken till och från Skandinaviens största marknad, säger Ole Wieth Christensen.