Gå till innehåll

Rapport om Stockholms flygkapacitet presenteras

2016-04-12, kl. 11:16

I december 2014 tillsatte regeringen en statlig samordnare för att utreda frågan om Stockholms flygkapacitet och behovet av bostäder i huvudstaden. Utredningen har mynnat ut i en rapport som nu överlämnats till regeringen.

 

– Såväl Swedavias som samordningens utgångspunkt är att långsiktigt stärka Stockholm Arlanda Airports utvecklingsmöjligheter där också utvecklingsmöjligheterna långt bortom 2040 måste vägas in, säger Karl Wistrand, VD och koncernchef på Swedavia.

Den samordning som genomförts lyfter ett antal viktiga frågor kring främst Stockholm Arlanda Airports framtid – inte minst kring behovet av långsiktiga förutsättningar för Stockholms flygplatskapacitet samt väg- och järnvägssatsningar kring Arlanda och hur dessa ska finansieras.

– Samtidigt måste vi naturligtvis också fortsätta att utveckla Bromma Stockholm Airport för att säkerställa framtida handlingsalternativ, säger Karl Wistrand.

Swedavia kommer nu fortsätta arbetet med fördjupade analyser av en fjärde bana vid Stockholm Arlanda Airport. Parallellt satsar vi stort på att bygga ut Arlanda och Landvetter för utökad utrikestrafik.