Gå till innehåll

Swedavia bjuder in till drop in-vigslar under West Pride

2016-03-29, kl. 17:10

Vid årets West Pride i Göteborg finns återigen möjligheten att gifta sig på plats under festivalen. Det är tredje året i rad som Swedavia bjuder in till drop in-vigslar i Regnbågsparken.

 

pride

På fredagen den 10 juni, mellan kl. 15.00 och 19.00, och under lördagen den 11 juni, mellan kl. 12.00 och 18.00 finns Swedavias två vigselförrättare på plats – Susanne Norman, flygplatsdirektör Åre Östersund Airport och Mona Glans, flygplatsdirektör Ronneby Airport.

För att viga sig under festivalen behöver man först ansöka om hindersprövning från Skatteverket, ha med en namnändringsblankett och legitimation. Hindersprövningen går att hitta via Skatteverket och kan ta runt två veckor att få.

– Det blir fantastiskt att komma tillbaka, självklart hoppas vi att även de dryga 30 par som har vigt tidigare år tittar förbi, det vore kul att återse dem! Men framför allt att vi ytterligare ett år får chansen att göra flera lyckliga, säger Tove Möller, mångfaldschef på Swedavia.

Gäster och vittnen går bra att ha med, men för de som inte har vittnen finns personal från Göteborg Landvetter Airport på plats.

West Pride pågår mellan den 8 och 12 juni 2016.

Foto: Naomi Andersson, West Prides Regnbågsredaktion 2014.