Gå till innehåll

Swedavia nominerad till Svenska Jämställdhetspriset 2020

2019-10-08, kl. 17:31

Swedavia och nätverket Arlanda mot människohandel har nominerats till Svenska Jämställdhetspriset 2020. Priset delas ut av Sveriges Kvinnolobby och är en nationell utmärkelse som årligen delas ut till en aktör som genom sin verksamhet bidragit till ett mer jämställt samhälle.

Tjugo personer från nätverket Arlanda mot människohandel

Nätverket Arlanda mot människohandel består av aktörer verksamma på och kring flygplatsen. Deltagare i nätverket har i samverkan tagit fram rutiner och checklistor för hur medarbetare på flygplatsen ska agera i de fall människohandel upptäcks och i de fall någon som är utsatt för människohandel ber om hjälp.

– Vi är ett nätverk med tydliga riktlinjer för hur vi ska agera och en arena att byta erfarenheter och kunskaper inom – allt för att skapa ett tryggare Arlanda för både kunder, medarbetare och de offer som fastnat i vår tids slavhandel, säger Johanna Hallin chef Airport Duty Manager Stockholm Arlanda Airport, Swedavia, som är med och driver nätverket.

Människohandel är idag den näst största organiserade brottsligheten i världen och enligt FN omsätter slavhandeln 32 miljarder dollar årligen. Kvinnor och barn är de som främst drabbas.