Gå till innehåll

Swedavia publicerar års- och hållbarhetsredovisning för 2018

2019-03-22, kl. 10:00

Swedavias års- och hållbarhetsredovisning för 2018 finns från och med idag tillgänglig. Redovisningen beskriver bolagets hållbarhetsarbete, utveckling under förra året och finansiella ställning vid årets utgång.

Två personer kramas utanför terminalen.

Swedavia utvecklar framtidens flygplatser. Bolaget har uppdraget att driva och utveckla de tio flygplatser som ingår i det nationella basutbudet och att bidra till en god tillgänglighet för Sverige och för landets regioner.

Swedavias vd och koncernchef, Jonas Abrahamsson:

– Swedavia gör det möjligt för människor att mötas. Det är själva syftet med vår verksamhet och det är vi stolta över. Under 2018 har vi framgångsrikt fortsatt att stärka tillgängligheten genom nya flyglinjer, medan passagerartillväxten på våra flygplatser mattats av. Under årets sista kvartal noterade vi för första gången på många år till och med en nedgång. Samtidigt har vi haft en stark framdrift i våra utvecklingsprogram och i vårt arbete med att skapa förutsättningar för flygets klimatomställning.

Redovisningen är en samtryckt års- och hållbarhetsredovisning i enlighet med vedertagna regelverk och standarder. Hållbarhetsredovisningen genomförs i enlighet med Global Reporting Initiatives riktlinjer Standards.

Redovisningen finns att ladda ned här.