Gå till innehåll

Swedavia utses till en topp-10 mest attraktiva arbetsgivare 2023

2023-05-29, kl. 12:39

Högskolestudenter har röstat fram Swedavia till ett av de mest attraktiva och spännande företagen att arbeta på i Sverige i en undersökning av Karriärföretagen.

I undersökningen fick studenter i olika kategorier välja de tre mest attraktiva och spännande framtida arbetsgivarna av de mer än 150 företag som utsetts till Karriärföretag 2023.

Swedavia har sedan flygresandet började återhämta sig efter pandemin åter- och nyrekryterat ett stort antal medarbetare, både till operativa och administrativa tjänster. I november 2022 utsågs Swedavia till Karriärföretag 2023 tillsammans med andra företag som en jury ansåg utmärka sig inom arbetsgivarprofilering och aktiviteter för att locka nya medarbetare och som även fått goda betyg i externa mätningar gällande attraktiv arbetsgivare.

Deltagare i Karriärföretagens studentomröstning till topp 10 mest attraktiva arbetsgivare 2023 var närmare 4 000 studenter från 28 universitet och högskolor, och akademiska utbildningar till civilingenjör, högskoleingenjör, fastighetsmäklare, jurist och inom ekonomi, IT och samhällsvetenskap. Swedavia röstades fram till topp-10 av kategorin högskoleingenjörer 1–2 år. Undersökningen gjordes under perioden januari-april 2023.

Är du intresserad av att arbeta på Swedavia? Här kan du hitta lediga jobb.