Gå till innehåll

Swedavia utses till Karriärföretag 2024

2023-11-23, kl. 08:49

För andra året i rad utses Swedavia till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare av Karriärföretagen. I motiveringen till utmärkelsen lyfter Karriärföretagen bland annat Swedavia som en av landets mest attraktiva arbetsgivare med sin spännande roll inom flygbranschen, där möjlighet ges att medverka för att framtidssäkra flyget genom enkla, säkra och hållbara resor, såväl som Swedavias prioriterade arbete med att vara en inkluderande arbetsplats.

Under förra året utsågs Swedavia till ett av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare av Karriärföretagen och även i år har Swedavia fått ta del av den fina utmärkelsen som ett av årets Karriärföretag 2024.

Swedavia har dessutom vunnit två priser, för ”Årets karriärsida 2023” och för ”Årets sociala medier 2023” i kategorin Högskoleingenjörer under hösten när Karriärföretagen presenterade Årets Karriärföretag.

Swedavia arbetar för att vara en attraktiv arbetsplats där kompetenta och engagerade medarbetare är nyckeln till företagets framgång. Det innebär ett gediget arbete för att attrahera nya medarbetare samtidigt som det är minst lika viktigt att behålla de många skickliga medarbetare som redan finns inom Swedavia och ge dem möjlighet att utvecklas inom Swedavia. Målet är att medarbetarna ska känna sig uppmuntrade till intern rörlighet och det finns goda möjligheter att prova nya arbetsområden.

Karriärföretagens motivering till utmärkelsen:
”Swedavia är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare med sin spännande roll inom flygbranschen. Företaget erbjuder möjligheten att vara en del av en organisation som har en betydande inverkan på landets och världens resetrender. Genom sitt arbete för att göra resor enkla, säkra och hållbara, lockar Swedavia talanger som delar deras vision för framtiden. Företaget prioriterar också mångfald och inkludering, vilket skapar en inkluderande arbetsplats där varje medarbetare kan trivas och bidra till framgången. Swedavia erbjuder spännande karriärmöjligheter och möjligheten att vara en del av en organisation som ständigt strävar efter att förbättra och forma framtiden för flygbranschen.”