Gå till innehåll

Flyget upp med 19 % i juli

2010-08-11, kl. 10:52

I juli ökade antalet resenärer kraftigt på Göteborg Landvetter Airport. Drygt 361 800 passagerare flög till och från flygplatsen i juli, en ökning med så mycket som 19 procent jämfört med samma månad förra året.

På helåret har antalet resenärer på Göteborg Landvetter ökat med sju procent jämfört med samma period 2009. Hittills i år har 2 244 000 passagerare rest till och från flygplatsen. Det är framför allt utrikesresandet som står för ökningen, mycket beroende på ett bredare och mer attraktivt destinationsutbud och en något starkare konjunktur.

– Vi gläds åt ökningen och flera nya direktlinjer är i startgroparna, säger Olle Sundin, flygplatschef. I höst startar easyJet trafik till flera destinationer, däribland London och Berlin och lite senare i höst kommer British Airways tillbaka till flygplatsen. Nästa sommar blir dessutom flygutbudet till Island och Reykjavik större då Icelandair åter börjar flyga till och från Göteborg. Fler direktlinjer skapar inte bara möjligheter för göteborgare att komma ut i världen utan gör även staden och regionen tillgänglig för fler.