Gå till innehåll

airBaltic lanserar rutten Riga - Göteborg

2014-01-21, kl. 13:00

Det lettiska flygbolaget airBaltic lanserar rutten mellan Riga och Göteborg den 14:e april 2014. Rutten erbjuder bekväma förbindelser mellan de två städerna såväl som flera andra städer i den baltiska regionen, Skandinavien, Ryssland och OSS-länderna.

- Vi är verkligen glada över att få välkomna airBaltic till Göteborg Landvetter Airport! Det är av stor betydelse för vår region att ha en bra anslutning till Riga och till ett nätverk som gör det möjligt att resa till destinationer i Baltikum, Ryssland och OSS-länderna, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Martin Gauss, Chief  Executive Officer på airBaltic:
- Vi är väldigt nöjda över att vår moderna flotta kan erbjuda våra kunder en bättre service, och särskilt när det gäller avgångar där behovet är som störst. Under sommaren kommer vi att upphöra med avgången Riga-Kaunas då behovet är svagare, detta gör att ett extra flygplan kommer bli ledigt, något som gör det möjligt att nylansera avgången Riga-Göteborg för våra kunder som reser mellan dessa två städer och vidare till destinationer som Paris, Barcelona, Rom, Kiev, Moskva och Istanbul.

Det blir avgångar fyra dagar i veckan från Riga till Göteborg: på måndagar, tisdagar, torsdagar och lördagar. Från Göteborg till Riga är avgångarna på tisdagar, onsdagar, fredagar och söndagar. airBaltics passagerare får komma ombord på ett Bombardier Q400Next Gen-flygplan för en flygning som varar i en timme och 40 minuter. Priserna för enkelbiljetter kommer att börja på 49 euro och är inklusive flygplatsavgifter och transaktionskostnader. Ett fullständigt schema över flygningar finns på bolagets hemsida på www.airbaltic.com.

Förra året lanserade airBaltic ett system som gör det möjligt att beställa mat i förväg. Kunderna väljer vad de vill äta i den virtuella matbrickan och skapar således sin egen meny ombord. Systemet ger möjlighet för passagerarna att ha full kontroll över sina måltider baserat på deras preferenser när det gäller både diet, allergier och religion. För mer information om detta, gå in på www.airbalticmeal.com

airBaltic reser till 60 destinationer från sin hembas i Riga, Lettland. airBaltic erbjuder också anslutningar via North Hub Riga till sitt nätverk i Europa, Skandinavien, Ryssland, OSS och Mellanöstern.

För mer information: Fredrik Olsson, kommunikationschef, 010-10 93 117