Gå till innehåll

Checka in för drop in-vigsel hos Swedavia på Pride

2014-06-26, kl. 11:12

Nu har alla par som gått i giftastankar möjlighet att ta chansen under Stockholm Pride. I Swedavias tält i Pride Park bjuder vi in till drop in-vigsel. Vigselförrättare är Susanne Norman som till vardags är direktör för Swedavias regionala flygplatser.

Swedavia har sedan flera år deltagit i Pride-festivalen. Under årets Stockholm Pride bjuder vi in till drop in-vigsel i Swedavias tält i Pride Park.  

– Vi vill vara ett föredöme inom hållbar utveckling och arbeta aktivt för alla människors lika rätt. Därför känns det självklart att vi har en aktiv del i Stockholm Pride. Möjligheten att ingå samkönade äktenskap finns på alla Swedavias flygplatser, och därför är det jätteroligt att vi får vara med och hylla kärleken på det här sättet i Pride Park, säger Tove Möller, mångfaldhetschef på Swedavia.

Vigselförrättare är Susanne Norman, som till vardags är direktör för Swedavias regionala flygplatser.

– Att vara del i människors kärleksdag som vigselförrättare är en fantastisk upplevelse. Jag vigde nyligen tio par under West Pride i Göteborg, och nu ser jag fram emot att även få viga på Stockholm Pride, säger Susanne Norman.

Sedan 2011 medverkar Swedavia på Pride-festivaler runt om i landet för att stödja arbetet för alla människors lika rätt och värde, där stödet till hbt-personer är en mycket viktig del. Medverkan på Stockholm Pride är ett sätt att visa att Swedavia är en välkomnande arbetsgivare som är övertygad om att olikheter berikar.

Datumet för drop in-vigslarna är 30 juli och de sker på kvällstid mellan kl 17.00-24.00. Alla par är välkomna att ta chansen att vigas, såväl gay som straighta, under förutsättning att man har ansökt om hindersprövning hos Skatteverket.