Gå till innehåll

easyJet till Göteborg Landvetter

2010-06-03, kl. 10:44

Ett av Europas största flygbolag startar trafik på Göteborg Landvetter Airport. easyJet kommer den 6 september att börja flyga till London Gatwick.

– Vi är väldigt glada för att easyJet väljer att starta trafik på vår flygplats, säger Olle Sundin, flygplatschef. easyJet har ett mycket omfattande linjenät och gott anseende. Från London Gatwick finns sedan ett stort antal anslutande destinationer för resenärerna att välja mellan.

Storbritannien i allmänhet och London i synnerhet skapar mycket turism till Göteborg och västra Sverige. Britter står årligen för cirka 100 000 av de västsvenska gästnätterna.

– Ökad tillgänglighet via flyg till Sverige skapar nya möjligheter för turist- och besöksnäringen. Vår nya linje med easyJet ökar ytterligare tillgängligheten för Göteborg och västra Sverige, säger Olle Sundin.

Göteborg Landvetter Airport blir den andra flygplatsen i Sverige som easyJet flyger till.

– Vi är glada att kunna presentera London som vår tredje destination från Sverige. London är en väldigt populär destination och det finns många skäl till att besöka staden. Genom öppningen av den nya lågprislinjen mellan Göteborg och London kan vi erbjuda ännu fler svenskar att flyga dit, säger Thomas Haagensen, easyJets Regional General Manager för Nordeuropa.

London-linjen startar den 6 september och easyJet kommer att ha dagliga flygningar till och från Göteborg Landvetter Airport. Biljetter kan bokas via www.easyjet.com.