Gå till innehåll

Fler än någonsin reser från Landvetter

2014-08-12, kl. 09:38

Juli var en intensiv resemånad och antalet resenärer var det högsta någonsin för en julimånad. Särskilt utrikestrafiken visar en stark utveckling och slog rekord för en enskild månad med 396 215 resenärer.

Juli var en intensiv resemånad och antalet resenärer var det högsta någonsin för en julimånad. Särskilt utrikestrafiken visar en stark utveckling och slog rekord för en enskild månad med 396 215 resenärer.

Utrikestrafiken ökade med 2,3 procent i juli jämfört med året före. Hittills i år har 2 191 426 personer rest utrikes från Landvetter, vilket är 2 procent bättre än förra året och även det ett rekord i flygplatsens statistikhistoria.

Bland de reguljära destinationerna från Göteborg Landvetter är London nummer ett följt av Frankfurt, Amsterdam, Köpenhamn och München. Men den destination som ökar mest är Paris som hittills i år har ökat med 21 procent i antalet resenärer.

­- Vi glädjer oss åt den stora efterfrågan på flygresor och försöker jobba för att möta behovet med fler nya linjer, både utrikes och inrikes. I sommar har ett flertal nya flyglinjer invigts från Landvetter, bland andra till Lissabon med TAP. I september är vi jätteglada att kunna erbjuda en ny linje med CSA Czech Airlines till Prag via Hamburg sex dagar i veckan, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör.

Även inrikestrafiken ökar med 3 procent jämfört med 2013 och landar på 58 645 personer i juli. Under årets sju första månader har antalet resenärer som flyger inrikes ökat med 7 procent jämfört med samma period förra året. Det totala antalet inrikesresenärer hittills i år är 763 615.

Totalt har 2 955 041 personer rest till och från Göteborg Landvetter Airport hittills i år, vilket är rekord i antal resenärer för årets sju första månader.


För mer information:
Fredrik Olsson, kommunikationschef Göteborg Landvetter Airport, 010-10 93 117