Gå till innehåll

Förändringar i Swedavias koncernledning – Lars Johansson ny CFO

2013-02-04, kl. 09:03

Lars Johansson blir ny CFO för Swedavia och kommer att ingå i koncernledningen. Nuvarande CFO Karl Wistrand blir från och med 4 februari vd för Swedavia Real Estate AB och ansvarig för koncernens övergripande affärsutveckling och prisstrategifrågor.

Lars Johansson kommer senast från TV4 AB där han haft rollen som CFO/COO. Under mer än 25 år har Lars arbetat i ledande ekonomi- och finanspositioner inom företag som Orc Software AB, Spectra-Physics AB, AGA AB och AssiDomän AB.

-  Swedavia har en väldigt viktig funktion i utvecklingen av Sveriges tillgänglighet och framtidens transportnav, säger Lars Johansson. Att få vidareutveckla den finansiella effektivitet som krävs för fortsatt lönsamhet parallellt med investeringar i flygplatsutveckling känns roligt och utmanande.

Fram till Lars Johanssons tillträde 18 mars är Ove Johansson tillförordnad CFO för Swedavia.

-  Jag är glad att kunna välkomna Lars med all sin erfarenhet och kompetens till Swedavia, säger Torborg Chetkovich, vd och koncernchef på Swedavia. Fortsatt utveckling av vår finansiella effektivitet är viktigt för Swedavia som kontinuerligt investerar i än mer effektiva, hållbara, attraktiva och resenärsvänliga flygplatser.