Gå till innehåll

Förbättrad läsbarhet på Swedavias webbplatser

2013-03-08, kl. 11:55

Idag lanserar flygplatskoncernen Swedavia ett utökat lässtöd för de användare med nedsatt läsförmåga som besöker Swedavias samt flygplatsernas webbplatser. Talande Webb är ett audiovisuellt hjälpmedel som gör webben ”talande” – orden markeras visuellt samtidigt som de läses upp. Med Talande Webb kan Swedavias besökare få ett utökat lässtöd på datorn, i mobilen eller på surfplattan.

Idag lanserar flygplatskoncernen Swedavia ett utökat lässtöd för de användare med nedsatt läsförmåga som besöker Swedavias samt flygplatsernas webbplatser. Talande Webb är ett audiovisuellt hjälpmedel som gör webben ”talande” – orden markeras visuellt samtidigt som de läses upp. Detta gör det lättare att följa med i texten vilket underlättar navigeringen på webbplatserna. Med Talande Webb kan Swedavias besökare få ett utökat lässtöd på datorn, i mobilen eller på surfplattan.

-  I samhället i stort ser vi en generell ökad användning digitala kanaler. Eftersom det är viktigt för oss på Swedavia att alla ska ha tillgänglighet till resande känns det väldigt bra att kunna erbjuda lässtöd till de av våra resenärer som har behov av det. Vår förhoppning är att Talande Webb skapar möjlighet till självständigt resande på ett enklare sätt än tidigare för personer med nedsatt läsförmåga. Detta är ett viktigt steg i vårt arbete med att utveckla tillgängligheten på våra flygplatser, säger Charlotta Hyldal, HR-direktör på Swedavia.

Talande Webb Plus fungerar på PC och Mac med Internet Explorer, Firefox, Safari och Chrome och i mobila enheter som iPhone, Android, iPad och andra surfplattor. Tjänsten är kostnadsfri och kräver ingen nedladdning.